שלום רב,למה זה כשאני אוכל בתוך הבולמוס

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

23/10/2017 | 17:24 | מאת: יוסי

אני מרגיש כיף גדול,אבל אומרים לי בטיפול של לצאת מהבולמוסים שאני אגלה בסוף הטיפול, שהאכילה לא באמת מהנה כשהיא בולמוס? איך אפשר להגיד לי דבר כזה אם אני אוכל כי כיף לי לאכול?? נכון שאני שונא את התחושה של אחכ אבל אני אוכל כי כיף לי לאכול אחרת לא הייתי אוכל,אז איך אני בסוף הטיפול אני יכול להסתכל אחורה על הבולמוסים שלי ולחשוב שהם לא היו מהנים?

24/10/2017 | 09:21 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

רגשי כזה או אחר או ברגשות שליליים כאלה או אחרים, למה להפסיק אותו או לטפל בו? מה שחשוב זה מה שאתה מרגיש ולא מה שאומרים. אם תתן לעצמך לטפל בבולמוסים, תחושת השליטה על האכילה, ,וההנאה מאכילה, תחזור למקום הטבעי שלך. וזה מה שמחפשים. לאכול כשאתה רעב, בהנאה, עד לשובע, ללא צורך בכמות אוכל שתגרום לסבול ממה שאכלת פיזית או רגשית. יכול להיות שתתגעגע לבולמוסים, בגלל מה שהם משרתים עבורך, אבל זה לא קשור להנאה מאכילה.

24/10/2017 | 15:36 | מאת: יוסי

תודה רבה על התשובה נדיה: זה נכון שאחרי הבולמוס אני יכול להגיד שממש לא נהניתי מהחוויה של האכילה, האם זה אז פיזיולוגית או פסיכולוגית? כי פיזיולוגית אני כן יכול לזכור שתוך כדי האכילה עצמה,ממש בתוכה,כן הרגשתי כיף או נעים מהאוכל..אז בדיעבד החוויה של לא להינות מהאכילה נובעת מהמקום הפסיכולוגי,שהרגשתי שאני לא בשליטה? תודה

25/10/2017 | 16:27 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

פיזיולוגי וגם קושי רגשי. הנאה מאוכל נפגעת משניהם, וגם בעיקר מתחושת חוסר השליטה שאתה חווה בהתקף. אם חוסר השליטה גורם לך הנאה, כנראה שצריך לבדוק את נושא השליטה בתחומים אחרים בחיים , ולמה דווקא באוכל אתה מרשה לעצמך לא להיות בשליטה . על שאלות כאלה עונים בטיפול תזונתי משולב בטיפול פסיכולוגי.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה