שתי סוגים של הנאות מהאוכל?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

25/09/2017 | 17:42 | מאת: יואב

שלום מדוע אומרים שאכילה רגשית לא נהנית באמת מהאוכל עצמו? למה אז אני כן מרגיש הנאה כשאני אוכל ? זה חייב להיות מהאוכל לא? זה סוג אחר של הנאה? לא מבין.... תודה

26/09/2017 | 14:08 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

רוב האנשים חווים יחד עם האכילה תחושות שליליות כמו אשמה ועוד. מצד שני, תלוי למה מתכוונים באכילה רגשית. משתמשים במושג הזה מאד בקלות. המקום שאכילה רגשית הופכת להיות בעייתית היא כאשר הכמויות מאד גדולות, כשמרגישים שאין שליטה על מה וכמה אוכלים ועוד. ואז אין באמת הנאה מאוכל, אבל יש הנאה מההתנתקות הרגעית שהאוכל נותן בזמן האכילה. אכילה כזו היא סיפור אחר. לכל אחד יש אכילה רגשית, למשל כשרואים אוכל של אמא שלא אכלנו הרבה זמן, יכול להיות שנאכל אותו לכיף, גם אם לא רעבים. או אם בא לנו גלידה, כי זה מרגיע אותנו ממשהו. זו לא בעייה או אכילה רגשית שדורשת טיפול. מה שתיארתי בתחילת התשובה כן דורש טיפול. אני מקווה שזה מסביר את ההבדל.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה