בלבול במתי משמינים ומתי לא

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/03/2017 | 10:45 | מאת: אדר

שלום, נאמר לי פעם כי כל פעם שאוכלים מעבר לשבוע האוכל נהפך לשומן. זה לא מסתדר עם העובדה שאני אוכל מעבר לשובע ואז לא רעב להרבה יותר שעות,וזה אומר לי שהגוף כן השתמש באוכל האקסטרה ל"מחייה". מצד שני האם זה אומר שאפשר לאכול ארוחה גדולה מעבר לשובע כל פעם ופשוט לחכות לרעב אחרי המון שעות......?? וצד שלישי-נכון שצריך 7000 קלוריות לקילו אחד של שומן,אז זה אומר שביום אחד אני אוכל 7000 קלוריות וזה ניהיה שומן וביום למחרת אני לא רעב כל היום כי אכלתי מדי ביום של לפני? אפשר לעשות לי סדר בראש בבקשה!? תודה

26/03/2017 | 16:01 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

של שומן, ביום אחד מעבר למה שאתה אוכל בדרך כלל, אז אתה זקוק לטיפול. ברור לי שזו לא הכוונה שלך. אבל לא משמינים ביום אחד גם אם לפי ה"מספרים" אוכלים מעבר לשובע. זה נכון שאם אכלת הרבה יותר ממה שאתה צריך, אתה תהיה רעב מאוחר יותר ,מאשר אם היית אוכל בכמות מתאימה. הגוף נותן לך את הזמן הזה ל"התאושש" , אבל אם תתמיד בכך כל יום, ולאורך זמן אתה תעלה במשקל. כי הגוף "יתרגל" לכמויות הגדולות שאתה נותן לו, ולאורך זמן ה"שעות" של השובע יקטנו. הגוף שלנו מתאים את עצמו. אז אם "תרגיל" אותו לאכול יותר מדי, אתה תעלה במשקל. מדגישה שזה לא קורה מפעם אחת, אלא לאורך זמן ובהתמדה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה