לא מצליחה לרדת במשקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

07/07/2006 | 17:57 | מאת: מאיה

שבת שלום, אני בת 22 ושוקלת 80 ק' מזה כחודש שלקחתי לעצמי החלטה לרדת במשקל. הפחתתי משמעותית את כמויות האוכל שאכלתי וכיום אני לא אוכלת יותר מ-900 קלוריות ליום כמו כן הוספתי פעילות גופנית של הליכה כ-3 פעמים בשבוע, כבר חודש שאני מתמידה ולא נשברת ואפילו די מרוצה כי אני אוכלת טוב ולא רעבה אבל עליתי על המשקל ואין שום תזוזה דבר שמאוד מייאש אותי מה גם שבמראה זה נראה כאילו כן ירדתי אבל אחרי חודש שלם האם לא הייתי צריכה לראות משהו במשקל? עליי לציין כי עשיתי בדיקות דם והכל תקין. המצב מאוד מייאש אותי ולפעמים אני שואלת מה הטעם אם המשקל במילא לא מראה שינוי, האם יש משהו שאני עושה לא בסדר או משהו שאני צריכה להוסיף האם מצב כזה הוא נורמלי וזה ישתנה באיזשהו שלב והאם חוסר הירידה במשקל קשור לניתוח להוצאת תוספתן שעברתי לפני 3 חודשים? המון המון תודה, מאיה

07/07/2006 | 19:42 | מאת: לאה פינטו

הי לך מאיה. שאלה לי אלייך: אם מהמראה היה משתקף לך גוף כמו של....אני יודעת?! תבחרי מודל. האם גם אז היה מעניין אותך המספר שעל מאזני השקילה? אני בטוחה שלא. כפי שכבר כתבתי כאן בעבר, למאזני השקילה אין שום כח בתהליך הרזייה מלבד הכח להרוס לך את היום או את התהליך עצמו. הרזייה אמיתית נמדדת בהיקפים ולא במסת גוף כללית שמושפעת מהרבה מאוד פרמטרים אאחרים ובלתי רלוונטיים. את יכולה להיות בתהליך הרזייה נפלא (משמע, הגוף שלך משחרר רקמת שומן), לעלות על מאזני השקילה, לראות אפילו עליה מבלי להבין שאת לפני מחזור ויש מידה מסויימת של צבירת נוזלים שמשפיעה מהותית על המשקל שלך. איך זה אומד את תהליך ההרזייה שלך בדיוק. במקרה שלך, את עושה פעילות גופנית די אינטנסיבית למי שלא היתה (כנראה) פעילה לפני כן. השפעת אימון גופני ניכרת יותר בהתחלה (חודש, אמרת?) ועל מי שהוא מתאמן מתחיל. ההשפעה הזו מתבטאת בשימור ופיתוח (סביר) של מסת השריר שלה השפעה מג'ורית על מסת הגוף (משקל כללי). אז שוב, איך המשקל אומד את תהליך ההרזייה שלך? קחי לדוגמא, להבדיל אלפי הבדלות, ספורטאים שעוסקים בפיתוח גוף, הם לרוב שוקלים סביב 100 ק"ג ויותר. האם זה אומר שהם שמנים? ודאי שלא. אז למען השקט שלך התרכזי במידת המכנסיים שלך, בנפח של גופך, בהיקפיו. זה הפרמטר שלך להרזייה. המיקוד הלא נכון מייאש אותך לחינם. אף אחד לא הולך עם מספר על המצח. קשה לי להתעלם מהאופן בו בחרת לרזות. אין לי דבר וחצי דבר נגד פעילות גופנית, אפילו ההיפך. אני מוטרדת מההתעלמות שלך והניתוק שלך מהגוף. זה מתבטא גם בשקילה וגם באכילה. את מתעלמת מהאופן בו גופך מרגיש, בו את מרגישה עם גופך המתעצב ומודדת אותו ע"פ מדד אחד בלבד- מספר על המאזניים. הניתוק מתבטא גם בקביעת הכמות הקלורית הקשוחה - 900 קלוריות? ומה אם יום אחד הגוף שלך זקוק לפחות ובהזדמנות אחרת זקוק ליותר? בחרת כלי מאוד לא מהיימן, לעניות דעתי המקצועית. אני מזימנה אותך לעיין ולקרוא קצת תגובות שלי בפורום על מנת להבין את הגישה של הרזייה ללא דיאטה. בהצלחה לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה