הנקת תאומים - חילבה?

דיון מתוך פורום  הנקה

15/07/2013 | 13:30 | מאת: אמא לתאומים

שלום, (וסליחה מראש על האורך..) יש לי תאומים, בן ובת, בני שבועיים. הם נולדו שניהם גדולים במיוחד (3800 ו-3600), ויונקים במרווחים גדולים יחסית (לרוב אח ל-4 שעות), משתדלת להחליף צדדים כל הנקה. בימים האחרונים יש לי תחושה שיש לי פחות חלב, ונראה לי שהבן מאוד רעב, למרות שכשהם יונקים - הם מסיימים, נרדמים לחלוטין (כשאני כבר לא מצליחה בשום אופן להעיר אותם יותר להמשך הארוחה), ויש לי עוד חלב. בכל זאת מרגיש לי ריק ביחס למה שהיה לפני כן. אני מתלבטת אם להיעזר בחילבה, אמרו לי שכדי שיהיה מספיק חלב לתאומים חייבים לשאוב אחרי כל הנקה, ואני ממש רוצה להימנע מזה - אני שונאת לשאוב, וגם ככה יש המון התעסקות בהנקת תאומים. חשבתי שאולי זו קפיצת גדילה, אבל 3 ימים עברו מאז שהתחושה הריקה התחילה, ואין שינוי בינתיים. בלילה הבן אכל 90 מל תמ"ל, שהשלמתי לו כי הרגשתי שאין לי, זה היה פחות מ-3 שעות אחרי הנקה קודמת (הבת המשיכה לישון, היא היתה שבעה כנראה). האם מומלץ לנסות שימוש בחילבה? תודה רבה!

17/07/2013 | 00:04 | מאת: עדי יותם

אצל חלק מן האמהות נטילת חילבה יכולה לעזור בכמויות החלב. יחד עם זאת בהרבה מצבים עדיף להשתמש באמצעים אחרים - למשל לחץ דם או סוכר נמוכים, בעיות בבלוטת התריס. לא צריך לשאוב לתאומים אם הכמויות טובות והטכניקה טובה. מרווחים של 4 שעות בגיל זה הם יותר מדי גדולים ויכולים לגרום לירידה בכמויות. ממה שאת מתארת נשמע שעדיף להיעזר בהקדם בליווי של יועצת הנקה מוסמכת. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה