קשיים בהנקת תאומות בנות 6 שבועות

דיון מתוך פורום  הנקה

13/03/2013 | 15:36 | מאת: siv

שלום, הבנות שלי נולדו בריאות בשבוע 36. 2.3 קג ו2.6 קג. יונקות ושותות שתי בקבוקים ביממה של חלב שאוב כאשר אני מחוץ לבית. לאחרונה אני מבחינה שתפוקת החלב שלי הרבה יותר נמוכה ממה שהן צורכות. התיעצתי עם יועצת הנקה שאמרה לי לתת תמ"ל בשילוב עם הנקה כי לדבריה תפוקת החלב שלי משתנה מיום ליום ועם תאומים לפעמים צריך לשלב. הייתי רוצה לשמע את דעתכן בנושא?? מה עלי לעשות?? אני מפחדת להכניס תמ"ל הביתה כי יש לי הרגשה שזה יעודד אותי לבחור בדרך הקלה וכן ההנקה תיפגע. תודה!

17/03/2013 | 08:25 | מאת: אלן שיין

שלום לך, אין כמעט מצב של חוסר חלב - גם עם תאומים. כמות החלב שאת מייצרת תלוייה על כמות ההנקות ולא דבר אחר. אז אם את משתמשת במוצץ יותר מידי לדחות רעב - או לענות על הייצר עם תחליף (מוצץ הוא תחליף לשד)אז את תייצרי פחות. אין אפס. את מציינת שאת שואבת ונותנת - וזה בסדר אבל אם תרצי להגביר אז תשאבי אבל בנוסף להנקות. זה ממש משרה מלאה. זה עדיין מוקדם ויש לקחת בחשבון גם שההנקה מתבססת משני הצדדים לכל תינוק בכל הנקה אז גם כאן - אם את כאילו מיניקה רק מצד אחד כל פעם לכל אחד את גם בתפוקה פחותה ממה שאפשר. מאוד יכול להיות שזה מספיק להם בשלב זה - אבל אם תניקי משני הצדדים - אז התפוקה עולה. בהצלחה אלן

31/03/2013 | 10:09 | מאת: סיון

שלום ותודה רבה על המענה! הבנות שלנו כבר בנות 8.5 שבועותת עולות יפה במשקל, למרות שהן פתחו קצת פער וכרגע יש בינהן 500 גרם הבדל. אשמח אם תוכלי לענות לי על כמה שאלות נוספות: 1. שד אחד שלי מפיק הרבה פחות מהשד השני. לפי מה שאני רואה בשאיבות (אני שואבת משני הצדדים יחד) נראה שצד שמאל מייצר כ30% מצד ימין. אני מנסה לתת להן לאכול מהצד החלש גם אבל אני מפחדת שהן סתם מתעייפות ולא מקבלות מספיק אז יוצא שהן אוכלות הרבה יותר מהשד החזק יותר. מה לדעתך הדרך הטובה ביותר לנהל את ההנקה במקרה כזה? תאומות, אחת יותר קטנה מהשניה ושד אחד שלא ממש מתפקד? 2. 5 ימים בשבוע אני יוצאת ל4 שעות, עד לפני שבוע הייתי שואבת והבנות היות מקבלות חלב מופשר כשאני לא בסביבה. מאחר ויוצא שהן שותות הרבה יותר לארוחה כאשר הן מקבלות בקבוק יצא שלא הצלחתי לעמוד בקצב שלהן עם השאיבות. וכך נגמרו לי המאגרים של החלב הקפוא ואני מאלצת לתת להן בקבוק תמ"ל ביום כאשר אני לא בבית. אני יודעת שתמיד אפשר לשאוב יותר אבל הגעתי למצב של יאוש. כרגע הן מקבלות שני בקבוקי תמ"ל כי בעלי עוזר לי בהנקה של 5 בבוקר. אני מפחדת להתייאש, מה לדעתך הדרך הטובה לנהל את הההנקות ולמנע את מתן התמ"ל? 3. אני מתגוררת עם משפחתי באירופה ולא מצאתי מענה לכל בעיות ההנמקה במקום מגורי, כך שהפורום הזה באמת עוזר לי המון. תודה! אני נאלצת לטוס לארץ ל4 ימים בעוד 3 שבועות עם ביתי בת השנתיים. בעלי ישאר עם התאומות כאשר אני אהיה בארץ. כמובן שאמשיך לשאוב בזמן שהותי בארץ. מה עלי לעשות על מנת שהתאומות לא יסרבו לינוק ממני כשאחזור? האם 4 ימים של האכלות מבקבוק הן סיכון גדול מידי? 4. לפעמים אני מניקה את שתיהן ביחד, האם יש בכך יתרון מבחינת העלאת ייצור החלב? תודה רבה! וחג שמח! סיון

מנהל פורום הנקה