פצעי לחץ

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

09/06/2005 | 19:45 | מאת: טלי

שלום רב. לא קיבלתי תשובה לשאלתי לכן אני שולחת שוב .לאימי פצעי לחץ היות והרבה זמן לא הלכה בגלל בעיות ברגל . כעת היא לאחר ניתוח החלפת מפרק ירק והיא אינה יכולה לשבת וסובלת מאוד מאוד בכאבים . אנא איזו משחה אפשר לתתלה להירפא???????

09/06/2005 | 20:37 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

יש לי הרבה נסיון בנושא, לא מעצמי אלא מאשתי ששכבה חודשים רבים בבית חולים. 1. לדאוג שהפציאנט לא ישכב באותה פוזיציה יותר משעתיים (אולי פרט לשינת הלילה). זה אומר שכל שעתיים משהו צריך לעזור לו/ה להתהפך לצד אחר. 2. יש מזרוני אויר (נדמה לי שאפשר לקבל בהשאלה ב"יד שרה" הנהדרים) שמפחיתים מאד את הסכנה של פצעי לחץ ועוזרים לרפא כאלה שכבר התפתחו. 3. אם נוצר זיהום, לבקש מהרופא טיפול אנטיביוטי מתאים, חיצוני או פנימי. 4. יש משחות שעוזרות מאד, החל מאלו-ורה וכלה במשחות יחודיות. הסוגים המודרניים מתחלפים, ולפי נסיוני הרופאים לא ממש בקיאים בנושא, יותר טוב להתיעץ ברוקח אמין. אני התיעצתי בעבר טלפונית 1800373373 עם הרוקח של בית המרקחת האינטרנטי של שור-טבצ'ניק, www.drugstore.co.il ונעזרתי בו מאד. זה היה בפעם האחרונה לפני למעלה משנה, כך שאינני בטוח שאותו רוקח ראשי עדיין שם. (נועה - אל תחשבי שיש לי אינטרס מסחרי בבית המרקחת הזה) כל רוקח שאת סומכת עליו יוכל לעזור.

10/06/2005 | 08:47 | מאת: ל

נסי - http://www.starmed.co.il/Forum/110

10/06/2005 | 19:04 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

תודה על ההפניה לפורום מענין זה שלא ידעתי עליו

11/06/2005 | 15:05 | מאת:

קודם כל האם שלחת לפורום זה את השאלה? במידה וכן אני מצטערת אםהיא התפספסה. קיבלת הפניות למטה למקומות המתאימים להתיעצות רפואית לגבי פצעי לחץ , משחות מתאימות והקלה על הכאב. מעבר לזה ראי את ההפניות שקיבלת למטה מדני ומל. שיכולות לעזור. כמו כן אני מציעה להקל עליה בכמה שיותר הסחות דעת מהכאב- דרך שיחות וליווי שלך ושל אנשים קרובים נוספים. מה יכול להקל עליה? האם קשר עם חברים? להקריא לה ספר? מפגשים חברתיים? מוסיקה שהיא אוהבת? תתיעצי איתה מה יכול מעט להסיח את דעתה מהכאב עימו היא מתמודדת. לעתים טכניקות שונות של הרפיה ודמיון מודרך יכולים גם הם לעזור. בברכה נעה נעה

01/07/2005 | 14:37 | מאת: קטי נווה

אשמח לייעץ בחינם 0522984237 בברכה קטי