חבל הטבור

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/08/2011 | 15:13 | מאת: רועי

שלום לאישתי בוצע סקירת מערכות מקודמת . הדקטור שביצע את הסקירה אמר לנו כי "כל האיברים שנבדקו נצפו תקינים, בחבל הטבור הודגמו 2 כלי דם בלבד" בהמלצות נרשם לנו כי מומלץ יעוץ גנטי ואקו לב עובר. שאלתי היא האם אנו צריכים לדאוג (כי אני כבר דואג) תודה רועי

16/09/2016 | 16:11 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

נתחיל בסוף - סביר והכל יהיה בסדר. עורק טבורי יחיד בחבל הטבור מתגלה בערך ב 1 מ 150 מקרים של הריונות תקינים. לממצא עצמו כממצא בודד אין השלכות למצב העובר. הוא מקבל את מוצרי המזון והחמצן מהשליה וצפוי להתפתח כראוי. כמו בכל ממצא, אנו שואלים האם יש בעיות נוספות ולכן ממליצים על סקירת מערכות מאוחרת ועל אקו לב עוברי (סקירה מכוונת ללב) כדי לשלול המצאות ממצאים נוספים. הממצא נקרא סמן רך ולרוב אינו משוייך לבעיות גנטיות, למרות שכאשר יש בעיה גנטית, יותר סביר למצוא את הממצא. ברוב המקרים בו רואים עורק טבורי יחיד, זהו ממצא בודד, וככזה אין לו עוד משמעות. הרופא שלכם יעבור על הסקירה ועל בדיקות הסקר בדם (סקר טרימסטר 1 ו/או שני) ויחליט אם יש סיבה להמליץ על יעוץ גנטי, אך חשוב לומר כי ברוב המקרים אין המלצה חד משמעית לדיקור מי שפיר, בעיקר אם בדיקות הסקר הראו סיכוי נמוך לתסמונת דאון. הרופא שלכם כן ימליץ על מעקב גדילה מדי פעם, לדוגמא הערכת משקל בשבוע 28 ו 32 לוודא שהעובר גודל כראוי.

מנהלי פורום הריון ולידה