רעלת הריון סיכוי לחזרה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/11/2020 | 16:04 | מאת: מיכאל

שלום, אישתי חוותה רעלת הריון בהריונה הראשון, מה סיכוי לרעלת נוספת בהריון הבא? האם יכולה להיות רעלת קשה ומסוכנת יותר ? אך ניתן למנוע או להתכונן? האם תוגדר בהיריון בסיכון? אציין שיתחילו לה בצקות בגוף כבר שבוע 32-33 אך לא התייחסו לזה ברצינות ורק על בשבוע 40+2 עלו על הרעלת בבדיקה שגרתית בעקבות חלבונית בשתן. לידה רגילה קיבלה זירוז. תודה רבה!

29/11/2020 | 00:32 | מאת: ד"ר לי שגב

שלום רב, מי שחוותה רעלת הריון בהריון הראשון בהחלט בסיכון לחזרה של המחלה. קשה לנקוב במספר שכן זה תלוי בגורמים רבים כגון גיל, במחלות הרקע, משקל, מאפיינים של העובר ועוד. במקרה כזה בהריון הבא הרעלת יכולה להיות קלה או קשה יותר, אין לזה חוק. מכיוון שאצל אישתך הרעלת היתה בסוף ההריון ונשמע מדבריך שהיתה קלה זה מפחית את הסיכון למחלקה קשה בהריון הבא מומלץ לפנות ליעוץ מרפאת הריון בסיכון טרם כניסה להריון הבא על מנת לקבל יעוץ פרטני. ישנן התערבויות שהוכחו כמפחיתות סיכון לחזרה בעיקר איזון מחלות רקע במידה ויש ולעיתים, כתלות בנסיבות, נטילת אספירין לאורך ההריון בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה