סקירת מערכות ובדיקת סקר שליש 2

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/09/2019 | 15:55 | מאת: אופיר

הריון ראשון שבוע 21, לאחר ivf, בבדיקת סקר hcg beta 5.3 גבוה מהטווח הנורמלי, שאר הבדיקות תקינות. בסקר שליש ראשון 1:1300 ולכן לא בדקו בשני. מי שפיר, ציפ תקין. העובר גדול בערך בשבוע וחצי בחלק מהפרמטרים אף מתאים לשבוע 22.6. הרופא טוען כי העובר באחוזון 90. האם קיים חשש לתסמונת גדילת יתר? או משהו אחר? אציין כי ברקע אין סכרת, ואין עליה במשקל של האם ההרה אלא אפילו ירידה של כ 8-9 קג מתחילת ההריון. מודאגים וחוששים, נשמח לקצת מידע ומה כדאי לבדוק תודה !

14/09/2019 | 20:12 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום אופיר ערל בטא מוגבר בסקר טרימסטר שני מגדיל סיכון לבעיות שליה ומצריך מעקב הריון בסיכון. לגבי הפרשי גדילה- כולנו שונים בגדלים שונים, כן גם קיימת שונות בין עוברים. באם אתם והרופא במטפל חושבים שיש סטיה מהנורמה ניתן לפנות ליעוץ גנטי.

מנהלי פורום הריון ולידה