תוצאות בדיקה חלבון עוברי ופנורמה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

30/08/2019 | 19:42 | מאת: הילה

שלום ד"ר. אני בת 34 בהריון בשבוע 19 אחרי ivf עשיתי בדיקת חלבון עוברי שיצאה 1:1900 סיכון תסמונת. עשיתי גם פנורמה מורחבת ויצאה 1:10,000 האם אפשר וצריך לסמוך על הפנורמה? הרופא לא המליץ על מי שפיר. בנוסף בשבוע 16 משקל העובר היה 170 ונאמר שהוא גדול. האם זה מדאיג או תקין? אני קצת מודאגת מזה אשמח לעזרה תודה רבה

01/09/2019 | 13:21 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

היי הילה, בדיקת פנורמה הינה בדיקת סקר טובה מאוד לזיהוי סיכון מוגבר לתסמונת דאון. יעילות הבדיקה בהערכת הסיכון לתסמונות אחרות הוא נמוך יותר וכלל ההפרעות הגנטיות שנבדקות בבדיקה זו הוא קטן יותר בהשוואה לבדיקת מי שפיר (ובפרט אם מבצעים גם צ'יפ גנטי). אם שאלתך נוגעת לזיהוי תסמונת דאון אזי שבדיקת פנורמה היא תחליף טוב למי שפיר (באמינות גבוהה כמעט כמו ביצוע מי שפיר). לגבי רוב ההפרעות הגנטיות האחרות, בדיקת פנורמה אינה מדויקת כמו בדיקת מי שפיר.. לגבי עניין המשקל- במידה והסקירה הראשונה הייתה תקינה ולא הומלץ בסיומה על בדיקות מיוחדות, איני רואה מקום לדאגה.. גשי לרופא המטפל עם הבדיקה ובמידה ויהיה צורך הוא יפנה אותך לגורם המתאים. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה