צריכת יוד בתחילת ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

06/08/2019 | 14:48 | מאת: עומר

שלום רב, אני בתחילת ההריון וקראתי בכמה מקומות שמומלץ לצרוך יוד בתחילת ההריון. האם זה נכון? האם מומלץ לכל אישה ללא קשר למצב הבריאותי לצרוך יוד כתןסף תזונה? תודה מראש

08/08/2019 | 15:57 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום עומר המלצות משרד הבריאות: מומלץ לצרוך יוד במינון של 150-250 מיקרוגרם. לפחות חודש לפני שהאשה מתכננת להרות, במשך כל ההיריון וכל תקופת ההנקה. היוד הוא חומר מזין וקריטי לבריאות נאותה בכל שלבי החיים. הוא חיוני לצורך תפקוד תקין של בלוטת התריס, במיוחד טרם ובמהלך הריון ולמניקות לצורך התפתחות תקינה של מח העובר והילוד. מקורות עיקריים ליוד במזון: אצות ים, דגי ים (ופירות ים), מוצרי חלב (בעיקר חלב ניגר), ביצים ומלח מיודד (בד"כ 30 מק"ג יוד ל–1 גרם מלח). ניתנים להשגה גם תוספי תזונה: עם וללא מרשם במינונים שונים (75 - 220 מק"ג יוד לטבליה). תזונה בריאה ומאוזנת הכוללת מוצרי חלב ודגי ים מספקת את כמות היוד הנחוצה למרבית האוכלוסייה הבוגרת. צריכת תוסף יוד עשויה לסייע רק למי שאינו נוהג לצרוך מזונות עתירי יוד באופן המספק את גופו. לחולי בלוטת התריס, נוטלי תרופות או כאלו שחוו מחסור ביוד במשך שנים רבות, מומלץ להיוועץ בדיאטן/ית או רופא לפני נטילת תוסף יוד. התוסף צריך להכיל potassium-iodide'' בכמות של עד 150 מק"ג (לבוגרים). לנשים הרות ומניקות בריאות, שאינן בטוחות שהן צורכות מספיק יוד, מומלץ להיוועץ בדיאטן/ית.

מנהלי פורום הריון ולידה