נגישות
נגישות

בטא גבוהה בתחילת היריון והסיכון לתסמונת דאון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/03/2019 | 13:29 | מאת: ג׳וד

שלום ד״ר, אני בת 42, 3 ילדים בריאים, לפני כשנה עברתי הפלה עקב עובר עם תסמונת דאון, כעת אני בתחילת היריון נוסף ומאוד חוששת. בבדיקת בטא בשבוע 4+5 הערכים היו 1950 כעבור יומיים הכפלה פי 2.6 ל 5055. האם אלה ערכים נורמליים והכפלה תקינה...? האם מעבר לערך של 1200 ההכפלה לא צריכה להיות כל 3 ימים? כשאני מציבה את ההערכים במחשבונים של ערכי בטא הם יוצאים בטווח הגבוה. האם זה יכול לרמוז באיזושהי צורה על משהו לא תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

זהו...שאת לא מחשבון אלא גוף אנושי ביולוגי...או שגיל ההריון קצת יותר מתקדם או שזה הריון מרובה עוברים, או שהריון יחיד והערכים קצת גבוהים, בכל מקרה שיש כאן משהו לא תקין הרבה פחות סביר, בערכים כאלו כבר צריך כעיקרון לראות שק הריון ובעוד שבוע גם דופק, יקבעו לך את גיל ההריון לפי גודל העובר באולטרסאונד ואז תוכלי לעשות השוואה לגיל שאת מחשבת לפי הוסת ולראות אם גיל ההריון מתקדם יותר וזו הסיבה לרמות הגבוהות או שיש יותר משק ו/או עובר אחד...בהצלחה!

02/03/2019 | 18:17 | מאת: ג׳ודי

תודה על תשובתך , בהנחה שמדובר בעובר אחד, האם ערכים גבוהים של בטא בשלב כזה יכולים להעיד על טריזומיה 21? מזה החשש שלי...

ערכי בטא בתחילת הריון אינם מעידים על תקינות או אי תקינות ההריון ואינם מעלים סיכון לטריזומיה 21.

04/03/2019 | 22:04 | מאת: ג׳וד

תודה על התשובה המרגיעה. אתמול בשבוע 5+3 נצפה שק היריון אחד. נמשיך את התהליך בסבלנות ובתקווה שהפעם ההיריון יהיה תקין🙏🏻

מנהלי פורום הריון ולידה