תנועתיות יתר של עובר בתשיעי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/02/2019 | 08:40 | מאת: דנה

שבועיים לפני לידה כבר שבועיים שאני חשה בתנועתיות יתר. רופא עשה אולטרסאונד ואמר שנראה בסדר רק שלא מפסיק לזוז וגדול ב3 שבועות. במוניטור תזוזות ללא הפסקה וכך גם בבית. וזה ממש כל העובר זז זה לא הוזזה של יד או רגל יש לציין שבבית חולים גם אמרו שיש ריבוי מים (28) והרופא בקהילה טען שלא קיים ריבוי אך לא מדד. 1. האם יש קשר בין ריבוי, גודל ותנועתיות? 2. האם זה מדאיג בשלב כזה ומצריך בדיקה נגיד אחת לשבוע או שאין מה לדאוג? 3. אילו המלצות מתאימות אם בכלל? הריון שלישי. והתנועות רבות גם ביחס להריון הנוכחי וגם ביחס להריונות קודמים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
17/02/2019 | 19:54 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

תנועות עובר מרובות אינן מעידות על מצוקת עובר ואינן קשורות לעובר גדול. לגבי ריבוי מי שפיר ועובר גדול לגיל ההריון- השילוב מחשיד לסוכרת הריון ומומלץ לבצע העמסת סוכר של 100 (OGTT). בנוסף- באם משקל העובר מתקרב ל4000 גרם מומלץ להתייעץ עם צוות חדר לידה בבית החולים בו את מתכננת ללדת ולשקול צורך ביילוד

מנהל פורום הריון ולידה