סקירת מערכות מוקדמת בארה"ב

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/12/2018 | 20:44 | מאת: ענבל

שלום , אני מתגוררת בארה"ב . אשמח לדעת האם בדיקת NIPT מחליפה את בדיקת סקירת מערכות מוקדמת כמו שעושים בישראל ? במידה ולא איזו בדיקה בארה"ב מחליפה אותה ? שואלת מאחר ולא מקובל לעשות כאן סקירת מערכות מוקדמת והפנו אותי לבדיקה הזו .

13/12/2018 | 08:39 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

NIPT היא בדיקת דם הבודקת מספר תסמונות גנטיות (כגון טריזומיה 21, טריזומיה 18 וכו). הסקירת מערכות ניתן לזהות מומים המחשידים לתסמונות הנ"ל אך ניתן לזהות גם מומים מבניים אחרים אשר אינם קשורים לבעיות כרומוזומליות. מדובר בבדיקות משלימות ולא מחליפות

מנהלי פורום הריון ולידה