גורמים להיפרדות שליה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/12/2018 | 18:15 | מאת: דידי

שלום, אני בשבוע 20 הריון תאומים זהים, ברוך ה׳ הכל תקין, אני עובדת בעבודה שהיא פיזית, ויוצא לי להזיז דברים כבדים, לפעמים להרים משהו שהוא דיי כבד, ויוצא לי לפעמים לדחוף בגדים או מוצרים שלא נכנסים לתוך הקרטון בקלות יוצא לי לדחוף אותם בכוח, עם כמה שאני משתדלת לא לעשות את זה לפעמים אין ברירה, רציתי לשאול האם בעקבות כל זה יכולה להיות היפרדות שליה, בגלל שאני דוחפת לפעמים לקרטון בגדים עם כל הגוף ומפעילה לחץ, זה מפעיל לחץ גם על הבטן!!!!! האם זה יכול לגרום להיפרדות שליה????? אני ממש דואגתתת!!! אורך צוואר הרחם שלי בבדיקה האחרונה היה תקין ברוך ה׳ אבל אני ממש מפחדת מהיפרדות שליה בגלל שזה גם הריון תאומים, האם זה שאני מפעילה לחץ וזה מפעיל לחץ על הבטן זה יכול להוביל בסופו של דבר להיפרדות?????? חס וחלילה

03/12/2018 | 11:04 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום דידי בעיקרון עם את חשה שזו פעילות גופנית מאומצת מידי בשבילך בהריון עדיף לא לבצעה ולאו דווקא בגלל הפרדות שליה. התייעצי עם הרופא המטפל בנוגע להמשך ההתנהלות בהריון בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה