מינון חומצה פולית בהריון עם תלסמיה מיינור

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

29/11/2018 | 11:03 | מאת: טל

שלום, אני בהריון שני בשבוע 4 (לאחר הפלה שהתרחשה לפני כשלושה חודשים בשבוע 10). מאובחנת כסובלת מתלסמיה מיינור על רקע תורשתי. עד כה הרופא נתן לי פולקס לאורך ההריון הראשון וגם לאחר ההפלה. כעת, רופא אחר טוען שעליי לנטול חומצה פולית במינון של 5 מ"ג ולא של 400 מק"ג כמו שיש בפולקס. בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי (במהלך ההריון הראשון) רמת ההמוגלובין הייתה 9.4. אני מאוד חוששת מהפלה נוספת וחשה בילבול גדול בנוגע לכמות החומצה הפולית והברזל שעליי לקחת. אשמח להבהרה בנושא. בנוסף, האם מומלץ לקחת תוספים נוספים בהריון? תודה רבה ויום טוב

29/11/2018 | 17:54 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

אין קשר בין נטילת ברזל או מינון מוגבר של חומצה פולית לבין ההפלה שהיתה. קחי את המינון אשר הומלץ לך ע"י הרופא המטפל שמכיר את ההיסטוריה הרפואית הרלוונטית. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה