התקצרות של צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/07/2018 | 14:29 | מאת: זוהר

שלום רב , בת 27 היריון ivf על רקע שחלות פוליציסטיות זה היריון שלישי - ראשון כימי שני הפלה ספונטנית בשבוע 7 ללא צורך בגרידה. בשבוע 16 התקצרות של צוואר הרחם לאורך 18 ממ לאחר אשפוז הוחלט על קבלת נרות אוטרוגסטן פעם ביום שחרור מביה"ח כאשר אורך הצוואר 30 ממ בביקורות אצל רופא היריון בסיכון הצוואר לא קצר מ23 ממ כעת שבוע 19+5 התקצרות של הצוואר הפעם ל4 ממ . מעבר להתקצרות ישנם התקשויות של הבטן מידי פעם ולכן הרופאים לא ממליצים על תפר ושצריך לבחור אחץ משתי אופציות חהמתין ככה ולקוות לטוב או לפנות לוועדה להפסקת היריון מה היית ממליץ לעשות ? האם בשום סיכוי לא ניתן יהיה לעשות תפר ?

26/07/2018 | 08:16 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

יש התוויות די ברורות איזה הריון "יהנה" מתפר צווארי ואיזה לא, את לא שם, זה לא מקרה לתפר כמו שאת מתארת בכל אופן...2 האופציות האחרות הן מה שנתור לצערי, מעקב צמוד עם טיפול בפרוגסטרון ובהמשך צלסטון להאצת הבשלת ריאות וטיפול ללחצים וכל מה שאנחנו יודעים לתת היום ולקוות שיסתדר, או להכנע ולא לקחת את הסיכון של לידה מוקדמת מאוד עם פגות קיצונית ולפנות לועדה לשקול הפסקת הריון, לדאבוני לא רואה עוד אפשרויות

מנהלי פורום הריון ולידה