בדיקת סקר משולב לתסמונת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/06/2018 | 14:32 | מאת: נועה

שלום רב, בת 36 + . הריון שישי (שני ילדים בבית*) עשיתי בדיקת סקר משולב לתסמונת דאון (טרימסטר 1+2 ) שקיפות NT( 1.3 mm PAPP-A 681.2 mU/L Free hCGβ 31.9 ng/mL חלבון עוברי AFP 32.6 ng/mL גונדוטרופין שלייתי 25.8 U/mL אסטריול 1.7 ng/mL תסמונת דאון * הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד 1:260: הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 1:580 טריזומיה הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 1:10000 האם ללא קשר לגילי עליי לעשות דיקור מי שפיר ?

25/06/2018 | 22:51 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

לא ברור מה שייך למה כי הכיתוב בעייתי, כעיקרון זו החלטה שלך בלבד ולא קשור לגיל, להבנתי הסיכון שלך לתסמונת דאון 1:580 שזה בערך 0.2% שיש תסמונת דאון, אם זה נשמע לך סיכון גבוה תעשי דיקור וקבלי תשובה של 100% אם יש תסמונת דאון או לא, אגב היום בדיקור ניתן לאבחן הפרעות גנטיות שונות שמסתכמות לשכיחות הרבה יותר גבוהה מתסמונת דאון שהבדיקה שעשית בכלל לא נוגעת בהן, משרד הבריאות מכיר בזכאות מסיכון של 1:385 שזה לכאורה יותר ממה שיש לך אז מההיבט הזה את לא זכאית לדיקור אבל הגיל שלך... מעל 35 נותן לך זכאות כך שאם את מחליטה לבצע דיקור בסופו של דבר לא תצטרכי לשלם, תזכרי בגדול שהדיקור נותן תשובה של 100% אבל יש סיכון של בערך 1:800 דיקורים להפלה, בסוף זו ההחלטה שלך ואלו השיקולים העיקריים, עצה אחת... אם עשית דיקור תעשי צ'יפ גנטי

מנהלי פורום הריון ולידה