כדאי או לא .....Nipt

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

19/09/2017 | 16:19 | מאת: דנה

שלום הריון ראשון, שקיפות תקינה ובקרוב אעבור סקירה מוקדמת. אני בת 27 ומתלבטת האם לעשות בדיקת nipt. אשמח לדעת אם כדאי לעשות את הבדיקה? אשמח לדעות בעד או נגד. תודה

24/09/2017 | 09:13 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. מדובר בבדיקה סטטיסטית. בעיקר מטרתה לשלול תסמונת דאון ועוד כמה מחלות כרומוזומליות נפוצות. היא דומה לבדיקות שקיפות עורפית וחלבון עוברי, בדרך העקיפה מנסים לקבוע האם העובר תקין. אבל הבדיקה עם 99% דיוק וטעות מאוד מאוד נמוכה לעומת שקיפות עורפית וחלבון עוברי, כאשר ביחד הם (שקיפות וחלבון) נותנים 95-96% דיוק אך טעות יכול להיות 5% והתשובה מקבלים בסיכונים שגם לא חד משמעי. בבדיקת NIPT מקבלים תשובה כן או לא. לאישה צעירה כמוך אם הכל תקין בבדיקות רגילות הבדיקה הזאת אולי מיותרת. אם את חוששת ממחלות גנטיות באופן כללי אז כדי לך לבצע דיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי, זאת הבדיקה הטובה ביותר עם 100% דיוק וגם בודקת את כל המחלות הידועות. דיקור מי שפיר קשורה לסיכון אובדם הריון אבל נמוך 0.25% וכנראה הרבה פחות. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה