עובר במנח רוחבי שבוע 34

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

08/09/2017 | 18:47 | מאת: יעל

שלום לרופא, אני בשבוע 35 להריוני הרביעי, לקראת לידה שלישית, יש לי ילד אחד . הריון ראשון הסתיים בלידה מוקדמת של תאומים שבוע 22. הריון שני לידה לידה בשבוע 39+5 , הריון שלישי - הפלה בשבוע 11. לפני כשבוע בבדיקת אולטרסאונד העובר נמצא במנח רוחבי עם הרגליים למטה. יש לציין כי לאורך ההריון יש לי ריבוי קל של מי שפיר, afi 22 ולא נמצאה סיבה (העמסת סוכר מלאה תקינה, סקירה מכוונת בשבוע 32 תקינה). הרופא שלי הסביר שבשבוע 36 נראה מה המונח ויוחלט אם יש צורך בהיפוך או בניתוח קיסרי. אני מאוד מאוד חוששת משתי האפשרויות ומעדיפה כמובן לידה רגילה. יש לי שתי שאלות: 1. האם פרוצדורת ההיפוך מסוכנת ועדיף לוותר עליה וללכת ישר לקיסרי? 2. האם יש משהו שאני יכולה לעשות בבית כדי לקדם את ראש העובר למקום המתאים? אני קוראת ברשת כל מיני שיטות שנשמעות לי הזויות (פנס, תרגילים מסוימים...). תודה מראש על תשובתך

10/09/2017 | 12:37 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

ההמלצה היא לבצע היפוך חיצוני על מנת למנוע ניתוח קיסרי. למעשה אין שיטה אחרת להפוך אותו...

מנהלי פורום הריון ולידה