זריקת פרוגסטרון..........

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/06/2017 | 21:12 | מאת: סאפ

שלום רב, טופלתי בגונל והוזרק אוביטרל ביום ההזרעה בלבד. אני 16 יום אחרי ביוץ, הבטא הכפילה את עצמה והפרוגסטרון הינו 35. נצפה שק בקוטר 4 מ"מ. הרופא החליט להזריק לי פרוגסטרון ריטארד 250. האם לדעתך זריקה אחת תספיק לשאר ההריון או שצריך לבחון זאת עוד? ואם כן מתי? תודה!

30/06/2017 | 20:51 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום בגדול בהריונות שלא לאחר הפרית מבחנה IVF אין צורך בתמיכה בפרוגסטרון אם אין סימני הפלה מאיימת או סיפור הפלות חוזרות או סיפור לידה מוקדמת. לעומת זאת אין לטיפול הזה שום סיבוכים. לשיקול דעת רופא מטפל אפשר לשקול לתת תמיכה או בזריקות או בנרות או קרם לנרתיק או כדורים דרך הפה. המינון ותדירות בהתאם להתפתחות ההריון. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה