תבחין מרובע - כן או לא?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

25/06/2017 | 17:56 | מאת: זוהר

שלום, האם אתה חושב שיש צורך לבצע את התבחין המרובע (שאינו כלול בסל) או שניתן להסתפק בתבחין המשולש? (האם לעתיד היא בת 39)

26/06/2017 | 01:23 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, זוהר מדובר בבדיקות סקר (סטטיסטיות) עם דיוק של תבחין משולש 70% ותבחין מרובע 80%, עם טעות 5%. צריך לעשות גם בדיקת שקיפות עורפית (בדיקת אולטרסאונד) ובדיקת סקר ביוכימי טרימסטר ראשון, זה ביחד עם תבחין משולש/מרובע מעל את הדיוק ל96%. הבדיקות מחשבות סיכון לתסמונת דאון - זאת התסמונת הגנטית הכי נפוצה וקשורה בעיקר לגיל המבוגר של האישה. רק בדיקת דיקור מי שפיר יכולה לתת תשובה 100%. לאור גיל שלך 39 מגיע לך דיקור מי שפיר על חשבון קופת חולים. חשוב לציין כי בדיקת מי שפיר קשורה לאובדן הריון עם סיכון נמוך כ0.25%. אני ממליץ לפנות ליעוץ גנטי ולאחר היעוץ להחליט לגבי הדיקור. יש בדיקה פרטית שניתן לבצע כדי לשלול תסמונת דאון עם דיוק מאוד גבוה 99% וטעות 0.1%. זה בדיקת דם פשוטה ללא סיכון להריון אך זה גם בדיקה סטטיסטית. מדובר בבדיקה שיש לה הרבה שמות FREE DNA, NIPT, VERIFI. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

26/06/2017 | 01:48 | מאת: זוהר

עשינו בדיקת שקיפות עורפית וסקר ביוכימי מוקדם. מחר בדיקת חלבון עוברי. נעשה גם סקירה ביוכימית מאוחרת ודיקור מי שפיר כולל צ'יפ. שאלה נוספת - האם אתה ממליץ לעבור את הסקר הביוכימי השני אצל רופא פרטי או שגם בקופת חולים זה מספיק טוב?

26/06/2017 | 02:21 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

אם עשית דיקור מי שפיר אין צורך בתבחין מרובע.

26/06/2017 | 08:41 | מאת: זוהר

מה לגבי הסקירה המאוחרת? פרטי או קופת חולים?

26/06/2017 | 14:15 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

החלטה שלך. כמו כל שירות רפואי. אם יש לך ביטוח פרטי או משלים זאת ההזדמות להפעיל אותו.

26/06/2017 | 14:36 | מאת: זוהר

האם בדיקת ה-NIPT היא תחליף לדיקור מי שפיר? תחליף אמין וטוב?

27/06/2017 | 15:53 | מאת: סרגיי קוסטין

זה לא תחליף לדיקור מי שפיר. זאת בדיקה סטטיסטית אבל עם דיוק 99%. היא שוללת טוב כמה מחלות גנטיות שקשורות לגיל מבוגר של האישה כמו תסמונת דאון. אם הכל תקין בבדיקות רגילות ובשל הגיל מעל גיל 35 ממליצים לבצע לאישה דיקורי מי שפיר אז היא מאוד מתאימה.

מנהלי פורום הריון ולידה