שקיפות עורפית בשבוע 13.0

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/05/2017 | 10:55 | מאת: מיטל

בת 31 הריון שלישי בשקיפות עורפית שנעשתה בשבוע 13.0 נמדד אורך של 2.7 מ״מ מלחיץ אותי ... עדיין לא קיבלתי תשובה של הסקר ביוכימי . המומחה אמר שנצפה עצם אף , האם יש לי ממה לחשוש? האם בסקירה המוקדמת יראו יותר ברור אם יש סיכון?

18/05/2017 | 00:11 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, מיטל בדיקות סקר שליש ראשון (שקיפות עורפית וסקר ביוכימי) ושלשי שני (חלבון עוברי) מחשבות סיכון לתסמונת דאון (מחלה גנטית הכי נפוצה). גם בסקירות מערכות ניתן לראות סימנים חשודים אך אין חישוב נוסף לפי זה. בדיקה תקינה בשקיפות עורפית עד 3 MM. אפשר לחשב סיכון לפי הגיל שלך ורק תשובת שקיפות העורפית גם ללא סקר ביוכימי בינתיים, זה אמור להיות כתוב בתושה של שקיפות עורפית בסוף. זה כבר יכול לתת לך כיוון האם יש סיכון מוגבר או לא, במדינת ישראל סיכון מוגבר נחשב 1/380 ומלה. כמובן מדובר בבדיקות סטטיסטיות ולא אבחנתיות !!! כאשר מקבלים סיכון משכלל את כל הבדיקות סקר ולוקחים בחשבון ממצאים בסקירות מערכות אם יש מחליטים על צורך בדיקור מי שפיר לאחר יעוץ גנטי. בברכה, ד"ר קוסטין סרגיי מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה