הערכת משקל - בטן עוברית קטנה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/03/2017 | 10:15 | מאת: רות

שלום . אני בשבוע 30+5 והיום ביצעתי הערכת משקל . להלן תוצאות המדידות : BPD 77 מ"מ מתאים לשבוע 31.1 HEAD CIR 280 מ"מ מתאים לשבוע 30.5 AB.CIR 231 מ"מ מתאים לשבוע 27.3 יחס HC/AC 1.21 FEMUR LENGTH 57 מ"מ מתאים לשבוע 30.1 גיל הריון US 29.6 הערכת משקל 1310 גר' ביומטריה והערכת משקל בוצעו לפי עקומות HADLOCK אחוזון 21 הטכנאית אמרה לי שהבטן של העוברית קטנה . האם יש מקום לדאגה ? מה עושים במצב כזה ? דואגת מאוד מאוד רות

22/03/2017 | 09:46 | מאת: רות

בוקר טוב , למה לא עונים לכולם .. חלק עונים וחלק לא עונים . למה האתר הזה מיועד אם לא עונים . מי ששואל מעונין לקבל תשובה ולא לדלג . לפחות תציינו שלא עונים לכולם אלא למי שבא לכם . יום טוב רות

28/03/2017 | 21:43 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

שלום רות, כרגע ראיתי שפיספסתי שאלה.... לשאלתך, העובר באחוזון 25 לבנות לפי דולברג שזה תקין (נורמה מעל אחוזון 10) והבטן שלה ב 1.5- סטיות תקן, שגם זה בנורמה. התוצאה למעשה רק דורשת מעקב, כלומר הערכת משקל חוזרת כ 10 עד 14 יום מההערכה עליה כתבת. אם הערכת המשקל לכוון אחוזון 10 או הבטן לא גדלה באופן מספק ביחס לבדיקה הקודמת יש גם לבצע בזמן האולטראסאונד בדיקת דופלר לזרימות ולבצע ניטור עוברי. בכל מקרה המקרה דורש את המשך המעקב של הרופא שלך אשר מכיר את המקרה ויכול לתת המלצות נוספות בהתאם למידע הספציפי שלך, כמובן בנוסף להמשך מעקב גדילה. בהצלחה! דר' בורשטין עירד, חטיבת נשים ויולדות, מרכז רפואי אסף הרופא

מנהלי פורום הריון ולידה