רפיון שרירים בצד הפנים

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

14/04/2005 | 04:40 | מאת: שוקי

שלום רב, זה כמה ימים אני סובל מפטריה בלשון ואתמול התחלתי בטיפול סטנדרטי עם משחה אורלית. האם הפטריה יכולה לגרום לתופעות כמו רפיון בחלק של הפה(אני לא מצליח להחזיק מים בפה מבלי שינזל)? האם זה סתם צירוף מקרים? האם אני צריך לצפות להדרדרות במצב במידה וזה משהו נוירולוגי?

15/04/2005 | 03:52 | מאת: מארק רובין

שלום רב, באופן כללי, לא ידוע לי על פגיעה בעצב כתוצאה מפטריה, לעומת זאת הופעת פטרייה יכולה להעיד על ירידה (זמנית) במערכת החיסון משלל סיבות, היכול תיאורטית להקל על וירוס לתקוף את עצב הפנים, הסבירות מאוד נמוכה אך תיאורטית אפשרית. בכל מקרה הופעת חושלה בפנים מאוד מהירה, כך שעד שתקרא את זה, אם לא הדרדר המצב לא הייתי דואג במקומך מבלס פאלסי. תעדכן אותי בהתפתחויות במידה ויהיו, מארק רובין BPT

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy