TES

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

11/08/2005 | 18:51 | מאת: anton

שלום מארק! אני רופא משפחה ורציתי לשאול לגבי הTES: קראתי את מה שכתבת לגבי המכשיר בפורום זה. כייף לקרוא את תגובותך וכל הכבוד על השקעה. עדיין היתי רוצה להבהיר לעצמי מבחינה מעשית מה הוא החולה שלו אני אמליץ חד משמעית על התחלת השימוש במכשיר בהקדם האפשרי ולאיזה חולה אמליץ כהמלצה לא דחופה אלא יותר אופציה מומלצת אך לא הכרחית? האם תאורטית , אם המכשיר לא היה עולה שקל , היית ממליץ על שימוש בו לכל חולה בלס (הרי 10% לא כ''כ מחלימים בסוף...) על מנת להקטין סיכוי לאי החלמה (ואם כן - מתי להתחיל , מייד? אחרי זמן מה?) או שהוא הוכח רק למצבים שאינם מחלימים לבד תוך זמן מה? כנ''ל שאלות לגבי הטיפול בביופידבק... אגב, האם אתה מוסמך בשיקום פנים ושימוש במכשיר? האם אפשר להפנות? סליחה על ריבוי שאלות והמון תודה מראש!

10/09/2005 | 12:21 | מאת: מארק רובין

ד"ר אנטון שלום, סליחה על העיכוב בתשובתי, טכנולוגיית ה-TES נועדה לשמר שרירים מפני אטרופיה (ניוון) במידה ופאציאליס בתחילת דרכו (בין חודשיים ל-9 חודשים מתחילת החולשה). במקרים כרוניים, שהשרירים מנוונים כבר, הטכנולוגיה מחזירה את הגלגל אחורה וגורמת לטרופיה ברקמה. זה נכון אגב בכל פגיעה של עצב פריפרי. מנתותים אלו ניתן להסיק שכל אדם הסובל מפאציאלים יותר מחודש וחצי חודשיים יהנה מפרוגנוזה טובה יותר תוך שימוש בטכנולוגיה זו. האם הייתי ממליץ לכל אחד הלוקה בפאציאליס אקוטי להשתמש במכשיר מהיום הראשון? התשובה היא לא, מכיוון ששרירי השריר מתחילים להתנוון בצורה פתולוגית כעבור חודשיים שלושה של חוסר עצבוב, במקרים שאני מזהה שיתוק אקוטי קשה ביותר (על סמך הנסיון שלי ומבחן דיאגנוסטי אשר אני מבצע) אני אמליץ על השימוש, אך מדובר במקרים בודדים. סה"כ 85% מחלימים תוך 6-8 שבועות (אלו שסבלו מניורופרקסיה), כך שחבל לרכוש מכשיר ולהשתמש בו, מכיוון שיחלימו בלעדיו גם. ככלל, המכשיר חיוני לכל אדם אשר סובל מנזק עצבי מסוג אקסונוטמזיס. אודות הביופידבק, הטיפול בשיטה זו הוכיחה את יעילותה מחקרית. מתאימה למקרים כרוניים, ובייחוד לסובלים מסינקינזיס (Synkenesis) בפנים. בשיקום הפנים ניתן גם להשתמש בSEMG על מנת לקבוע את מידת הפגיעה בעצב ולעקוב אחרי שיפור מצבו גם כשהשיפור אינו נראה קלינית. אני הוסמכתי לשיקום הפנים בקורס פוסט גרדואייט, ופיזיותרפיסט במקצועי, ומומלץ להפנות אליי מטופלים, הרי שהנושא של שיקום הפנים בחיתוליו בארץ. תודה על ההתעניינות, מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy