כאבי פנים והרדמות פנים

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

31/07/2005 | 17:29 | מאת: אלון סביר

שלום אני בחור ב32 מזה 6-7 שנים יש לי רגישות גדולה בצוואר ובפנים. הצוואר נתפס לעתים קרובות הן ממזגנים והן מפעילות יומיומיות. הבעיה המטרידה יותר היא הפנים - אם למשל אני יושב כשמזגן אפילו בעוצמה קלה נמצא לידי אזי הפנים יכולות "להתפס" ואז יהיה לי משהו כמו 4-5 ימים תחושה של עייפות בפנים, כאב עמום ותחושה של רדימות כמו אחרי רופא שיניים. לעתים אפילו עייפות שבפנים שמקשה על דיבור. התקף כזה כל פעם מדאיג אותי מחדש ואני חושש שהפנים לא יחזרו לעצמם אבל אחרי כמה ימים זה חולף. אני גם חושש כשזה קורה שזה התחלה של פציאליס או סוג שיתוק אחר. לאור זאת אני נמנע מאוד מלהתקרב למזגנים או לרוח. אבל מדי פעם נחשף ואחת לשבועיים שלושה בערך קורה לי התקף כזה. שבוע שעבר הייתי בחדר עם מזגן ואחר כך שבוע שלם צד ימין של הפנים היה חלש כואב ורדום וזה גרר גם כאבי ראש. הרופא משפחה נתן לי בדיקות דם מקיפות שיצאו תקינות, כולל בדיקות דם ראומטולוגיות בדיקת נוירולוג יצאה תקינה. הוא שלח אותי ל EMG של הידיים ורגליים וזה יצא תקין ואמר לי שאני בריא. מה יכול להיות ההסבר לתופעה זאת? מה ניתן לעשות על מנת להקל עליה או למנוע אותה? האם זה מסוכן? האם זה עלול לגרום לפציאליס? תודה

10/09/2005 | 11:38 | מאת: מארק רובין

שלום רב, נשמע כי מדובר בגיריות יתר של עצב הטריגמינל, עלייך להתיעץ עם ניורולוג בנושא מכיוון שזה אינו דבר שאנו מטפלים בו בפיזיותרפיה. תרגיש טוב, מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy