סטיה של הלשון ימינה

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

13/07/2005 | 10:49 | מאת: פיני

בבדיקה של רופא אנדוקריני, נאמר לי כי קיים רושם של פציאליס מרכזי בצד שמאל עם סטיית הלשון ימינה. האם סטיה של הלשון היא סימן לפציאליס ? בנוסף, קיים בלט קל בעין השמאלית שלי עם סימן וון גראפה חיובי באותו צד וכאשר אני מחייך הזוית השמאלית של הפה נוטה מעט מטה. האם יתכן כי קיימת אצלי אסימטריה מולדת של הפנים ? מאחר ובתמונות שלי מן העבר הסימנים הנ"ל קיימים. תודה פיני

13/07/2005 | 18:54 | מאת: מארק רובין

פיני שלום, סטיית הלשון לא קשורה כלל לפאציליס, עצב הפנים אינו שלוט על תנועות הלשון. לגבי שאר האסימטריות, יתכן שזה מולד, כולנו אסימטריים, חלקנו יותר וחלקנו פחות. מקווה שהרגעתי אותך, מארק רובין BPT

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy