כיצד מאבחנים בלס פלסי

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

17/10/2009 | 20:12 | מאת: קמי

בתי בת ה- 13 אובחנה כסובלת מבלס פלס, האבחנה נקבעה במיון בי"ח תה"ש והתבססה על שאלות בלבד וברגע שראו שהסימפומים הם של בלס פלסי קבעו שיש לה בלס פלסי מבלי לבדוק בדיקות דם או MRI , אני חוששת שאולי האבחנה אינה נכונה אולי מדובר בארוע מוחי או דבר אחר, האם לאבחנה של בלס פלסי לא נדרש לבצע בדיקות מעמיקות הכוללות MRI ?

18/10/2009 | 10:09 | מאת: מארק רובין

שלום רב, אין בעיה להבדיל בין שיתוק הפנים על רקע פגיעה מרכזית (כגון שבץ) לבלס פאלסי. במקרה של בלס, כל מחצית הפנים נחלש באותו צד כולל שרירי המצח וגבה, בפגיעות מרכזיות החולשה מופיעה בצד אחד מתחת לגובה העיננים ובצד הנגדי מעל... שתרגיש טוב! מארק רובין, מנהל פורום בלס פאלסי.פאציאליס

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy