פציאליס-מודאגת

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

20/05/2009 | 22:34 | מאת: גלית

שלום רב, הנני בת 34, הובחנתי בפציאליס המתבטא בחולשת שרירי הפנים הימניים, כאב דלקתי מתחת לאוזן . יש לי גם כאבים באזור הגרון(נדמה לי שזה בלוטת התריס),עשו לי אולטרסאונד אך האולטרסאונד היה תקין. שאלתי היא: האם זה כאב שיכול "לסחוב" גם את הגרון ? שנית, איך אפשר לדעת בוודאות שאכן זה ניגרם מווירוס ולא ממשהו אחר חלילה ? חשוב לציין שאני מטופלת בסטרואידים(היום החמישי)וטיפות לעינים. האם יש מצבים בהם זה לא עובר כלל ? מה ניתן לעשות ע"מ להאיץ את ההבראה ? על מה אני צריכה להיות עירנית ולשים דגש?

21/05/2009 | 12:37 | מאת: מארק רובין

שלום רב, לרב לפי הופעת הסימטומים ניתן לקבוע בדר"כ כי מדובר מוירוס. אם המצב ממשיך להידרדר במשך הזמן ניתן לבצע CT ויתכן שמדובר בגישור שפיר בשם Acoustic Neuroma. תרשי לי להרגיע אותך ולומר שאם בוקר קמת עם שיתוק כנראה שזה לא המקרה כאן. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

22/05/2009 | 06:28 | מאת: גלית

הייתכן שהכאבים באוזן כואבים יותר מאשר בימים הראשונים(אני שבוע אחרי פרוץ הפציאליס) ? מעבר לכאבים באוזן זה כואב גם בחלק הפגוע באזור הצוואר והגרון. האם עליי לגשת למיון? האם אחרי שבוע של טיפול בסטרואידים אמורים לראות איזשהו שינוי ?

22/05/2009 | 17:51 | מאת: גלית

חשוב לי לציין שהכאבים באוזן החלו כחודש (בערך) לפני השיתוק בצד הימני...האם זה מראה על עוד משהו שצריך להדליק נורה ?

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy