טיפול חשמלי ?

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

07/11/2007 | 23:48 | מאת: חגית

עברו 4 שבועות מאז שחליתי. אני מבצעת תרגילי פיזיוטרפיה במסגרת "מכבי". הפיזוטרפיסטית מעוניינת לשלב בימים הקרובים טיפול חשמלי מכיוון שאין שיפור באיזור הפה. אשמח לשמוע התייחסות לביצוע טיפול זה בשלב זה של המחלה. תודה

11/11/2007 | 10:01 | מאת: מארק רובין

שלום רב, מאז שנות השמונים ידוע כי טיפול בחשמל בעייתי בטיפול בבלס פאלסי (טיפול בחשמל=כיווץ שרירים באמצעות מכשיר טנס מוטורי). הסיבה לכך שלא מומלץ לכווץ שרירים על ידי חשמל היא שזה גורם לכיווץ של כמות רבה של שרירים בו זמנית וגורם להרגלים לא טובים ולמצב אר נקרא "סינקינזיס". במידה ואין שיפור באיזור הפה תוך 6-8 שבועות מתחילת בפאציאליס אני בהחלט ממליץ על טיפול מסוג TES (ניתן לקרוא על זה הרבה פה בפורום). אם את מעוניינת אין בעיה שאת או הפיזיותרפיסט שלך ידברו עימי בטלפון (נמצא בפרטי בצד שמאל). בהצלחה, מארק רובין BPT מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy