שיתוק חלקי בצד שמאל של הפנים

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

21/05/2005 | 12:57 | מאת: חיים

אני בן 56,לפני כ10 ימים התעוררתי בבוקר לעבודה והרגשתי שיתוק בצד השמאלי של פני. שזה כלל אי יכולת הפעלת שרירי השפתיים,אי יכולת לעצום לגמרי את העיין,לחץ מה באוזן והרגשת רדימות באף.מסכן ולחוץ רצתי מיד למיון בבי'ח ושם לאחר בדיקה קצרה ושיטחית של ניאורולוג וגם רופא אאג קבעו שאני סובל מפציאליס פריפרי מצד שמאל , שוחררתי מיד עם טיפול של 10 ימים בגלולות סטרואודים +גלולות אנטי ויראלי+טיפות ומשחת עיניים. נכון להיום אחרי 10 ימים של נטילת גלולות אין כל שינוי במצבי וגם הראיה מעט הטשטשה בעין שמאל . יש לציין שאני עובד בסביבה של קירור (מזון מצןנן) 3 עד 7 מעלות,לעיתים עם זרימת אויר קר על הפנים ,יוצא החוצה לאויר החם וחוזר לקירור לעיתים תכופות . האם העבודה בקרור היא הסיבה למחלתי ? מה ניתן לעשות כדי להפטר מהצרה הזו ? האם בכלל מותר לי להמשיך בעבודה בקרור במשך ההחלמה ? אודה מאד למי שיכול ליעץ לי . חיים .

23/05/2005 | 00:55 | מאת: מארק רובין

שלום חיים, הקור הוא אחד מני הגורמים הרבים אשר יכולים לתרום להופעת השיתוק. חשוב לתת לגוף ללחם בוירוס, ולנוח לפי תחושה אישית שלך. איך איסור מוחלט לעבוד בקור עף על פי שהייתי נמנע ב-10 הימים הראשונים לאחר הופעת השיתוק. החלמה מהירה, מארק רובין BPT

23/05/2005 | 15:38 | מאת: חיים

למרק רובין תודה רבה עבור ההתיחסות והתשובה . חיים

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy