שאלת זובירקס וסטרוידים

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

06/01/2007 | 12:58 | מאת: tom

שלום מארק! אני רופא משפחה ושאלתי היא: חולה שמגיע עם פציאליס פריפרי - אני רואה שיש רופאים בבתי חולים ובקהילה שנמנעים מלתת פרדניזון וזובירקס או אחד מהם כן אחד לא -אפילו שהחולה מגיע ב3 ימים הראשונים של המחלה, בטענה שאין הוכחות מוצקות ליעילות של כל אחד מהם. לדעתי מאחר שאין לנו הרבה מה להפסיד ואין הרבה תופעות ליוואי מטיפול קצר בשנהם - למה שלא לתת לחלות צ'נס עם הטיפול? האם אתה יכול לעשות סדר בבלגן להגיד מה הוא הקונצנזוס היום לגבי יעילות של שתי התרופות. ןעוד שאלה - באיזה מקרים יש לבצע CT מוח בחולים האלה לבירור הפציאליס? תוד הרבה

12/01/2007 | 16:30 | מאת: מארק רובין

שלום רב, מחקרים רבים אשר המדגם היה יחסית קטן הראו שהתרופות הועילו. היה מחקר אחד גדול אשר לא הראה יתרון מובהק לנוטלי התרופות (נדמה לי שבוצע במלזיה), לכן יש הצדקה מסויימת לא לתת את התרופות. בפועל מנסיוני רוב רובם של הרופאים כן ממליצים על התרופות כי ראשית אין תופעות לווי קשות וההגיון מאחורי הטיפול התרופתי מוצק ושנית כי קשה להם לא לתת שום סוג של טיפול. אני בתחושה שהתרופות מאוד חשובות, הרבה מהמקרים היותר קשים אשר אני נתקרל בהם זה במקרים אשר לא נינו התרופות. רצוי להפנות ל-CT במקרים אשר חושדים בתהליך תופס מקום לרוב מחפשים Acoustic Neuroma, סיבות לחשד יכולים להיות התפתחות הדרגתית של החולשה בפנים, חוסר שיפור תוך חודשיים, בעיות שמיעה או שיווי משקל. כל דבר שאינו בלס פרלסי קלאסי. חשוב לציין ש-CT אינו אופטימלי למציאת Acoustic Neuroma ועדיף MRI, אך משיקולים כלכליים לדעתי הקופות מעדיפות להתחיל ב-CT. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy