פציאליס חוזר צד שמאל

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

15/12/2006 | 20:29 | מאת: שלומית

שלום רב, לפני כחודש היה לי פציאליס בפעם השניה מזה 4 שנים, בפעם הראשונה בוצע MRI ו סי.טי אך הכל היה תקין. הפעם ביצעו לי ברה באוזן שמאל אך הבדיקה לא יצאה תקינה -אוזן שמאל גל N3 זמני חיביון קצרים מהנורמה וזמן חיביון בין גלי III-V וזמן המעבר בגזע המוח - לא ניתן לחישוב לא ניתן לזהות גל N5 נתבקשתי לבצע בדיקת ACE והתוצאה יצאה גבוהה 67. אתמול ביצעתי MRI אך עדיין לא התקבלו תשובות. שאלתי היא: מה זה מחלה דמיאלינטיבית? מאחר וזהו החשש.ומה כנראה הסיבה לפציאליס?

17/12/2006 | 23:50 | מאת: מארק רובין

שלום רב, למיטב הבנתי מהכתוב "מחלה דמיאלינטיבית" זה מחלה בו נפגע החומר אשר עוטף את העצב (myelin), חומר זה מבודד את העצב מ"רעשים" בדומה לחומר בידוד סביב כבל חשמלי. ללא חומר זה, הולכת העצב נפגעת. תרגישי טוב, מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy