פציאליס

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

08/05/2005 | 12:47 | מאת: אפי

בתי (כיום בת 3.5 ש') אובחנה מגיל כ9 חודשים כבעלת שיתוק חלקי של עצב הפנים הימני. התופעה בולטת במיוחד בבכי או בחיוך. הינו אצל מספר מומחים בארץ וממוחה עולמי לפציאליס בילדים (תופעה שאינה שכיחה בארץ כלל) ונכון לעכשיו אין פתרון לבעייה. שאלותיי הן: האם יש פתרון ידוע לבעייה? האם יש ממוחה לבעיות אלו בקרב ילדים?

08/05/2005 | 23:25 | מאת: מארק רובין

שלום אפי, האם מדובר בסינדרום דומה למוביוס או רק פגיעה ספציפית בעצב הפנים? האם ביצעתם בדיקת EMG ואם כן האם קיים עצבוב חלקי? במידה וכן יש המון מה לעשות איתה, ואם לא גם אך הפרוגנוזה פחות טובה, אם כי יתכן שיש עצב רדום שנאלץ להעיר אותו. תמסור כמה שיותר פרטים ונראה מה אפשר לעשות. מארק רובין BPT

19/05/2005 | 15:20 | מאת: אפי

EMG רופא המשפחה לא המליץ, בטענה כי לדעתו הבדיקה לא תתרום לנו מעבר למה שיודעים עד כה. מה המשמעות של "להעיר עצב"? איך מתבצעת פעולה זו?

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy