פאציאליס+TES

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

07/05/2005 | 17:18 | מאת: בתי

לאימי (50 )בעיה פאציאליס בעקבות ניתוח ראש לפני קרוב לשנה. בררתי רבות לגבי מכשיר TES (אני עובדת במשרד הבריאות) והסתבר לי שאין הרבה נסיון לגביו בארץ,הוא אינו מאושר ע"י משרד הבריאות והוא בשימוש במספר מרפאות מצוצמם של הכללית. יעילותו לא ברורה במקרה של פאציאליס שנוצר כתוצאה מניתוח (למרות תוצאות חיוביות ב-EMG ). למרות זאת ובליא בררה נרכש המכשיר , הופעל על פי ההוראות ולאחר חצי שנה של שימוש אין כמעט התקדמות במצבה . היא מבצעת גם תרגילי פיזיוטרפיה . המצב מאוד מדכא אותה. מה ניתן עוד לעשות?האם יש מומחים בארץ שניתן לפנות אליהם בנושא?

09/05/2005 | 00:45 | מאת: מארק רובין

בתי, במקרים אקוטיים, כאשר מתחילים להשתמש ב-TES , המטרה היא "להזין" את סיבי השריר, על ידי אותות חשמליים מה- TES.בעצם ה-TES משמש כתחליף לעצב עד שצומח חזרה, ומונע את ניוונו של השריר (אשר מתרחש בחוסר עצבוב ונמנע ברובו על ידי שימוש ב-TES). במקרה של פאציאלים על רקע וירוס, אני מצפה לראות שיפור תוך 3-6 חודשים (זמן תחלופת סיבי שריר, מסיבים רדומים לסיבים בריאים) במידה והשתמשתי ב-TES. במידה ולא משתמשים ב-TES החשש היא, שכשהעצב המיוחל צומח לו ומגיע לבסוף ליעדו המיוחל---> השריר, אותו שריר כבר התנוון לגמרי, ואז יש לנו מצב של עצב לא בשל (אך סה"כ תקין) ושריר מנוון. לעומת המצב הקודם שהשרירים היו תקינים אך לא קיבלו מידע מהעצב. לאחר ניתוח מוח אשר פוגע בעצב הפנים, דבר ראשון שיש לוודא זה מידת הפגיעה בעצב. בדיקת EMG בודקת תפקוד עצב ומעידה על מידת פגיעתו. במידה והעצב נחתך לגמרי רק התערבות כירוגית תעזור. במידה והוא נפגע במידה בינונית, כלומר Axonotemesis אנו מצפים לראות שיפור באמצעות השימוש במכשיר ה-TES בפרק זמן של שנה עד שנתיים ממועד הניתוח. פרק הזמן הזה הוא בעצם הזמן שלוקח לעצב לצמוח חזרה מתוך הגולגולת. הסיבה לשוני בלוחות זמנים נובע מהמרחק שיש לעצב לצמוח. במקרה של וירוס העצב צומח מאיזור האוזן עד לשרירי הפנים. ובמקרה של ניתוח מוח המרחק בין נקודת הפגיעה לשרירי הפנים גדול יותר מכיוון שהעצב יוצא במסלול מפותל מהגולגולת. קצב צמיחה של עצב הינו (במצב בריאות אופטימלי) 1 מ"מ ליום. לאחר ניתוח מוח הגוף רחוק מלהיות המצב אופטימלי כך שזמן ההחלמת העצב אורך משמעותית. השימוש במכשיר בארץ אכן חדש. דיאנה פאראנגר הייתה פה לפני כשנה והעבירה קורס נרחב בנושא. מאז השימוש במכשיר תופס תאוצה בארץ. בבריטניה המכשיר בשימוש שנים רבות עם תוצאות מוכחות על ידי מחקרים.חשוב לציים כי המכשיר בעל אישור מטעם האחדות האירופיאית (CE)וכרגע בשלבים אחרונים לקבלת אישור FDA. שני הטיפולים היחידים המוכחים כיעילים לפאציאליס (במחקרים איכותים) הינם ה-TES וביופידבק (Surface EMG).טיפולים אלו מחמיאים אחד לשני ויש להשתמש בשניהם. על פי המידע שמסרת, יש להתאים לאימך תוכנית טיפול פרטנית. חשוב שלא תתיאש מה-TES! בשלב זה רצוי לבצע הערכה מחדש, ובהתאם לבנות תוכנית טיפול אשר משלבת את כל הטיפולים המצויינים לעיל. במידה ואת מעוניינת בפרטים נוספים או שאדבר עם אימך, ניתן לפנות אליי טלפונית בשעות הערב. מארק רובין BPT, מומחה לשיקום הפנים

16/07/2005 | 04:53 | מאת: עודד

לשתיי אחיותיי היה פאציאליס לאחת הוא היה ויראלי ולשניה הוא היה פיזי. לאחר חודשים של טיפולים קונבנציונלים הן החלו טיפולים בדיקור סיני לאחר שבועיים ימים התופעה נעלמהץ המלצתי היא דיקור אצל אדם מקצועי מוכח לא כל אחד יכול להיות מדקר דרשו תעודה והוכחת ניסיון רב בהצלחה.

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy