פציאליס כתוצאה מניתטח

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

15/09/2019 | 22:27 | מאת: דניאל

היי, לפני חודש וחצי עברתי ניתוח ארתרוסקופיה (שטיפת מפרק וקשירת הדיסק) במפרק הלסת בהרדמה מלאה ומקומית, ומאז שהתעוררתי אותו צד של הפנים לא ממש זז ויש הרגשה של קצת רדימות בלחי, (חוץ מהפה שזז רגיל ומדברת רגיל), אני לא יכולה לחייך סימטרי, הגבה לא עולה, העין לא נסגרת יבשה ושורפת (מטפלת בטיפות, משחה ורטייה בלילה). קיבלתי טיפול בסטרואידים למשך 4 ימים כי הרופא אמר שזה מספיק וגם אנטיביוטיקה למשך שבוע. זמן קצר אחרי התחלתי בפזיותרפיה וברגילים כל יום בבית (בזמן האחרון עושים לי גם טנס חשמלי) ובמקביל הולכת לדיקור פעמיים-שלוש בשבוע גם בחשמל וגם בלייזר. חל שיפור מינורי מאז ליד האף ובפה, ורציתי לדעת האם זה תקין? והאם העובדה שהעין עוד לא התחילה לזוז לא אומרת כלום לגבי המשך ההחלמה? תודה רבה

שלום רב, לכל אחד יש קצב החלמה שונה, בכל מקרה, כדאי לבדוק איזה סוג של נזק נעשה לעצב, ניתן לבצע בדיקות נוספות כמו: MRI נוירוגראפי, EMG מיוחד לעצב הפנים. ישנם סוגים שונים של פגיעה בעצב וגם בסוגים השונים קצב ההחלמה שונה. לפי התיאור שלך , אתה מבצע טיפולים , הייתי מוספיה בפיזיותרפיה - אולטראסאונד למקום הנזק העיצבי, באיחולי החלמה מהירה אפרת

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy