פציאליס

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

02/11/2005 | 15:34 | מאת: יובל

שלום, אתמול בבוקר התעוררתי שחציו השמאלי של פרצופי משותק, כאבים דוקרים מאחורי אוזן שמאל ואבדן חוש טעם. לאחר ביקור קצר במיון קיבלתי טיפול הכולל פרדינזון 40מ"ג ל-5 ימים ולאחר מכן ירידה מדורגת של 5מ"ג כל יומיים. בנוסף לכך 3 גר' ולרטקס מידיי יום. מהצבא קיבלתי הפניות לביקורות אצל רופא א.אג, עיניים, נוירולוג ופיזיוטרפיה של הפנים. שאלותיי הן: 1. האם בזמן המנוחה (ימי ג') אותם קיבלתי מהצבא יש מנע לעיסוק בפעילות גופנית (4 פעמים בשבוע חדר כושר לרבות צריכת קריאטין, פרוטאין)? 2. האם לטיפולים ברפואה משלימה (רפלקסולוגיה למשל) יש מה לתת? אנשים שלקו ב-bells palsy שהכרתי המליצו על טיפולים אלו בחום. 3.כיצד אני יכול לסייע בהחלמה, מעבר להקפדה אדוקה על התרופות, תזונה מבוקרת ושמירה על בריאות העין שלא נעצמת (טיפות עיניים ומשחה)? אני בטוח שתהיה זאת הפעם ה-1,000,000 שאתה עונה על כך, אבל תודה רבה מראש, יובל

05/11/2005 | 20:46 | מאת: מארק רובין

יובל שלום, צר לי לשמוע על הבלס פאלסי שלך, מדובר בוירוס אשר תוקף בזמן חולשת מערכת החיסון (לפעמים מסיבה לא ידועה), רצוי לנוח מעט (ב10-14 ימים לאחר תחילת החולשה) ולתת לגוף הזדמנות להתחזק (בדומה לש]עץ לדוגמה שרצוי לנוח כמה ימים גם לאחר שהשפעת חולפת. להערכתי המצב לא יחמיר בעקבות האימון אך לגוף יקח יותר זמן להתגבר. לגבי טיפולים הוליסטים לפאציאליס אני אישית סקפטי והמחקרים המדעיים לא הראו שיפור לאחר טיפולים כאלו. לגבי ההחלמה, במידה ואתה אכן מטפל בעצמך כמו שאתה מציים, יש לך סיכוי של 85 % להחלים לגמרי ב6-8 שבועות, במידה וזה לא המצב מדובר על מקרה קשה מהממוצע ואז תצטרך לבקר אותי :) בכל מקרה תרגיש טוב ואשמח לענות על שאלות נוספיות במידה ויעלו. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis

06/11/2005 | 01:36 | מאת: יובל

תודה רבה, אני אקפיד על מה שאמרת.. מנוחה וכד' תודה שאתה עונה ככה לכל השאלות של כולם יובל

19/11/2005 | 23:04 | מאת: סובל

שלום רב אני בן 28 היום בשנת 95 קיבלתי שיתוק פנים באופן פתאומי חצי פנים +כאבים מאחורי האוזן הימנית פניתי לרופא משפחה אכן שלח אותי לנירולוג בקיצור כל השנים עברו ללאה שיפור עד שנת 98 לקראת הסוף לצערי התחילה ירידה בשמיעה באוזן ימין + צפצופים ורעשים בסוף פניתי מתוך יאוש מוחלט לרופאת א.א.ג אשר שלחה אותי דחוף לעשות CTמוח אשר בצילום התברר שאני סובל מגידול שיושב לי על עצב הפנים והוא הלך וגדל כל השנים שעברו אשר זה מנע מריפוי מוחלט לשיתוק החמור ביותר הגידול היה בשם (שוואנומה ) אשר עברתי ב99 כריתה בבילנסון ואחרי שנתיים ניתוח חוזר בגרמנייה על חשבוני היום אני סובל משיתוק חמור מאוד בדרגה מלאה +חירשות באוזן ימין העיין הימנית לא נסגרת בכלל לפני כחודש עברתי עוד MRIחוזר ולצערי יש עדות לממצא חוזר באותו מקום במוח עברתי 3 ניתוחים לשחזור עצב בפנים במחלקה פלסטיקה בב"ח איכילוב אבל לצערי זה בכלל לא הצליח אני פונה לכבודך ומבקש עזרתכם הדחופה כי אני חושב באמת לשים קץ לחיי בקרוב כי נמאס לי מהמצב הנוראי שאני חיי נא עזרתכם בבקשה אני פונה לכל הרופאים בבקשה שיתחסו לתונות של החולים כמו שצריך ובהרבה קפדנות כי אני בטוח שכל מה שקרה לי זה תוצאה מרשלנות רפואית חמורה ביותר תודה מראש לכולכם

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy