האם זאת חרדה או מחלה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

29/05/2016 | 10:58 | מאת: מאיא

ני בת 43 מטופלת מזה 5שנים בקרדיולוג במינון של2.5 עקב דופק מהיר בנוסף לואבין וסיפרלקס שאת שניהם הפסקתי על דעת עצמי מלפני שנה וחיצי לפני חודשיים היה לי התקף וירטיגו שחלף אחרי שבוע אבל בעקבותיו כל החיים שלי השתנו היום אני כל הזמן כאילו במצב של חוסר שיווי משקל עם קפיצות פתאומיות של לחץ דם שהגהוה מגיע פתאום ל166 והנמוך ל88 עברתי בדיקה נוירלוגית תקינה אולטרסאונד כליות תקין איקו לב ומאמץ תקינים בדיקות דם תקינות מעקב של לחץ דם למשך שלושה שבועות הראה על מדדים תקינים אבל לפעמים אני מרגישה שהלחץ עולה מתחילה אצלי רעידות בידיים לחץ בראש כאילו הולכת להתעלף רצה למדוד לחץ דם ואז הגבוה באמת במימדים גבוהים כל הזמן יש לי הרגשת מתיחות בצוור שמקרין למצח רופא המשפחה החזיר אותי לבאבין זה עוזר קצת אבל אני כל הזמן עם המחשבה שעכשיו יעלה אצלי לחץ הדם אני הפסקתי לנהוג ,רוב הזמן במחלה ומנותקת מהעבודה , וצמודה למכשיר מדידת לחץ הדם אפילו התחלתי להתרחק מאנשים אני אתאר מקרה שקרה לפני יומיים ,היו אצלנו אורחים הייתי בסדר בהתחלה אבל התחילו פתאום להתפתח אצלי מחשבות אולי עכשיו יקפוץ לחץ הדם אצלי ואתעלף מה לעשות אז באמת הרגשתי כאילו הראש מתפוצץ נכנסתי לחדר מדדתי לחץ דם והנה הוא 170\100 שכבתי קצת במיטה אחרי חצי שעה ירד ל140\80 אני במצב מאוד לא טוב אני מודעת שאני בלחץ ובאי וודאות בקשר לקריירה שלי וגם לאחרונה המצב הכלכלי קצת הסתבך אבל כל הזמן חושבת על עצמי שאני חזקה מספיק כנראה אני טועה בגדול אנא ממכם תכוונו אותי לדרך הנכונה

מאיא לא ניתן לאבחן ואפילו להעריך רק בהסתמך על תיאורך, האם הסימפטומים שאת מתארת נובעים או מועצמים מסיבה רפואית-ביולוגית (מה שאת קוראת "מחלה") או בשל סיבות רגשיות בלבד ("חרדה"). תמיהני מה אמרו לך רופאייך, בעניין ?! להערכתי השטחית, בהסתמך על תיאורך, נראה שיש לך רגישות/נטייה פסיכוסומטית, המועצמת במצבים של עוררות רגשית חרדתית. בכל מקרה, כדאי שתפני לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים. הוא עשוי להקל עלייך משמעותית ואפילו לייתר את הצורך בתרופות פסיכיאטריות.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה