התקף חרדה בעקבות עישון מריחואנה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

27/11/2015 | 12:10 | מאת: אבישי

היי, עישנתי מריחואנה בדרום אמריקה בכמות גדולה, החומר כנראה לא היה הכי איכותי וקיבלתי את מה שהתברר לי לאחר מכן התקף חרדה חזק מאוד. המשכתי לטייל אחרי זה חודש בטיול ולא חשבתי על זה. כשהגעתי לארץ התחלתי לחשוב על מה יקרה אם ההתקף יחזור שוב, מה יקרה אם זה יקרה בזמנים לא נוחים כמו בנהיגה, כשאני עם הרבה קהל, ועל המבוכה שכרוכה בזה. המחשבות לא הפסיקו ואף לפעמים גורמות לי לחוש תסמינים של חרדה שדומים למה שקרה בעקבות העישון, רק בעוצמה פחותה. אני מפחד שזהו אני ככה ולא אצא מיזה. הלכתי לפסיכולוג לכמה פגישות ולרופאת משפחה שנתנתה לי אלפרליד 0.25 פעמיים ביום. שאלתי היא, האם יוצאים מיזה? האם הפחד המטריד הזה כ"כ מההתקף הבא, למרות שהיה לי רק התקף אחד והוא היה תוצאה של עישון, יכול לגרום להתקף נוסף? (במילים אחרות-האם התקף חרדה זה בחירה?) הוא גורם לתסמינים לא נעימים של חרדה. אני בן 24 בחור בריא בד"כ.. תודה מראש!

אבישי למרבה הצער, יש לא מעט מקרים של התקפי חרדה, בעקבות עישון גראס/מריחואנה וכד'. לכן ההמלצה הראויה היא להימנע מעישון סמים מעין אלו גם אם נחשבים כ"קלים". כשהם מזיקים, נזקיהם רחוקים מלהיות קלים. לגופן של שאלותיך, בדרך כלל "יוצאים" מהמעגל החרדתי, כולל מהחרדה המשנית העשויה להתפתח הקרויה לעתים " החרדה מהחרדה" והמתפתחת בעקבותיו, כמו במקרה שלך כנראה. במקרים רבים ה"יציאה" מהמצב מתרחשת מעצמה באופן הדרגתי, במקרים אחרים יש צורך בסיוע (טיפול) פסיכולוגי מתאים כדי לטפל בחרדה והשלכותיה. לאור המשך הסימפטומים אצלך, כדאי שתשוב לטיפול הפסיכולוגי שהחילות בו.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה