זקוקה לעצה דחופה לחץ בעבודה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

03/09/2015 | 10:09 | מאת: ענת

אני בת 44 גרושה ואם לבנות בוגרות . מתעסקת במקצוע השילוח הבינלאומי מגיל 20- במקום הנוכחי -כ-4 שנים . החברה בה עבדתי קודם לכן נרכשה על ידי החברה הנוכחית ואני עברתי עם כל לקוחותיי לכאן. מיותר לציין שאני עדיין אחרי 4 שנים מרגישה כמו "נטע זר" כמו שחקנית רכש סוג ב. עם תחושות אין להתווכח -היחס לאחרות הוותיקות מצד המנהלים עדיף וכמובן שלא סופרים אותי בקידום כלשהוא למרות שברמתי המקצועית אני טובה ומקצועית בעשרות מונים מכל הצעירות שם . אבל הבעיה העיקרית שמציקה לי כרגע שבגללה אני ממש עצבנית ולא יודעת מה לעשות היא -אני מטפלת באחד הלקוחות היבואנים הגדולים בחברה.בצורה שאף אחד לא טיפל בהם בעבר -אף אחת לא החזיקה מול אשת הקשר שם שהיא אישה קשה ביותר ואובססיבית יותר משלושה חודשים-אני כבר שנתיים מולה. הבעיה שהשבוע נשברתי-אותה אשת קשר שעובדת מולי ידועה כ"טיפוס" מאד קשה ,אובססיבי,תובענית מאד, המנהלים שלי מכירים אותה ומגבים אותי.אני כל הזמן עובדת מולה בפחד ובדריכות כי על כל טעות היא ישר מכתבת את כל המנהלים שמעליי ועם כל זה שהם מגבים אותי זה פשוט נורא .אני לוקחת את זה מאד קשה . ביקשתי אתמול משני המנהלים שלי לא לטפל בה יותר - אני כבר לא י כולה נפשית להתמודד איתה ועם המיילים כאורך הגלות שלה. הם לא הסכימו בטענה שאין כרגע מי שייקח אותם ואני צריכה להתייחס אליה בפרופוציה ולא לקחת ללב את ההתנהלות שלה. הם אומרים שכל זמן שהם עצמם לא באו אליי בטענות אין לי מה להתרגש ממנה , לא להגיב לה מייד במייל אלא להמתין "שתתפוצץ "מה שנקרא. אני באמת לא רוצה יותר לטפל בה.אני לא מסוגלת יותר לבוא לעבודה יום יום בעצבים . חשבתי לנסות להמאיס אותי עליה שזה יבוא מהם שהם לא רוצים אותי כאשת קשר . השאלה -איך אני עושה זאת? כבר חשבתי על להחליף מקום עבודה ,למרות שאוותר על הפיצויים וזה גם לא בא בחשבון ..היא פשוט הורסת לי את הבריאות ..מה עושים? משהו ?,,מישהו ..תודה רבה

ענת להערכתי ומניסיוני, גם כשהקושי הוא לכאורה "נסיבתי" או "מצבי", כלומר נראה כקשור בעיקר ב"סיטואציה", לממד האישי -אישיותי יש את המשקל המרכזי. לכן את מתקשה כנראה להתמודד בצורה אסרטיבית עם אשת הקשר ואולי גם עם מנהלייך. להערכתי, עלייך לשוב ולהחזיר העניין לדיון בינך לבין מנהלייך, תוך הבעת ציפייה לגיטימית שיכוונו וינחו אותך בצורה המתאימה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה