חרדות ולחצים - חוויה אישית

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

12/07/2015 | 17:12 | מאת: א

שלום לכולם החלטתי לשתף אתכם במה שעבר עליי במשך קצת יותר משנה בתקווה שזה יעזור ויעודד את מי שצריך. אז ככה. לפני כשנתיים התחלתי להרגיש רעידות פנימיות בתוך הגוף ומאחורי הראש. בהתחלה הרגשתי את הרעידות רק בלילה והם העירו אותי מהשינה כמה פעמיים בלילה. התחלתי סדרת בדיקות שקשורות ללב והכל יצא תקין. לאחר תקופה (שבה לא חלפו הרעידות) התחלתי להרגיש את הרעידות גם ביום וגם תסמינים אחרים בין היתר: 1. זרמים בגוף 2. קפיצות של שרירים מסוימים בגוף 3. רעידות פנימיות בידיים, רגליים והראש 4. 3-4 שעות שינה בלילה 5. כל התסמינים שמאד מתאימים לתסמונת התעלה הקרפלית – עד שלפעמים כף יד ימין לא היתה בתפקוד מלא 6. הרגשה של מעין דופק מואץ (אבל זה לא היה דופק) בגוף ובחזה. 7. חוסר תיאבון (ירדתי 12 ק"ג)- כולם החמיאו ואני שיקרתי שאני מקפיד על התזונה. הדבר מאד הלחיץ אותי ולכן הלכתי לנוירולוג מומחה באופן פרטי (זה אחרי שעשיתי בדיקות דם מקיפות בדיקות א.ק.ג ואקו לב 24 שעות). חששתי מאד שיש לי פרקינסון או ALS. הרופא ביצע לי בדיקות פיזיות ואמר שהכל תקין ואמר שלדעתו אני סובל מחרדות. הוא ניסה להרגיע אותי ואמר שהוא ממליץ לי לקחת כדורים פרוזק או ציפרלקס להפגת החרדות. הוא הסביר שאם זה חרדות אז הכדורים יעלימו את התסמינים ואז אני ידע בוודאות שיש לי בעיה של חרדות ולחץ ואז אני ארגע. די נעלבתי שהוא הציע כדורים (מה אני "משוגע"). על מנת להרגיע אותי הוא גם שלח אותי לבצע בדיקות של EMG כולל בדיקת מחט. אמרתי לו שהוא הרגיע אותי ולי זה מספיק, אני יעשה את הבדיקות אבל אין סיכוי שאני אקח כדורים. הבדיקות יצאו תקינות אבל התסמינים לא חלפו. התחלתי לחשוב שאולי יש לי סרטן הראש מכיוון שלא היה לי הסבר לרעידות הפנימיות בראש או מחלות אחרות. לא הרגשתי שאני בחרדה והיה לי קשה להאמין שהתסמינים הם רק תסמינים של חרדה ואין שום דבר מעבר לכך. לאחר שהתייעצתי עם אשתי החלטתי לקחת ציפרלקס. התסמינים החלו לרדת כעבור כחודש של שימוש בכדורים ונעלמו ב 99% לאחר כ 3-4 חודשים. היום אני כבר 9 חודשים ללא הכדורים וכל התסמינים נעלמו ואני ישן 7 שעות בלילה. אני חייב לציין כי לא הרגשתי מעולם שאני בחרדה ולא נראה לי שממש חוותי התקף חרדה ולכן האבחנה של חרדה היתה לי מוזרה. הסבל הזה והאי וודאות הבלתי נסבלת הזו ליוו אותי קצת יותר משנה והיום ברוך השם הכל בסדר גמור וחזרתי לחייך. תמיד ראיתי את עצמי כבחור חזק ורחוק מאד מדברים של חרדות וכו'. אבל כנראה אך אחד לא מחוסן מתופעות כאלו. ניסיתי מדיטציה וספורט אבל בסוף מה שהוציא אותי מזה זה הכדורים. יש כאלו שזה לא מספיק להם והם הולכים בנוסף גם לטיפול קוגניטיבי כטיפול משלים. לא הלכתי אבל הבנתי שזה מאד יכול לעזור. חשוב -יש חוקים לאיך לוקחים את הכדורים (איך נכנסים אליהם ואיך יוצאים מהם) לכן חשוב להיוועץ עם רופא/רוקח ולא לקחת ללא הנחיות. לאביתר בנאי יש שיר שבו הוא כותב " שאני יוצא מזה אני קונה מתנות לכולם" אז זו המתנה שלי אליכם בתקווה שתעזור למי שצריך. רק בריאות שלכם א.

א. תודה והערכה רבה על כך ששיתפת אותנו ב"חוויה האישית" שלך. חשוב ללמוד מדבריך והתנסותך על כך שיש והנפש המיוסרת משפיעה ומתבטאת ב"שפת הגוף" ואפילו בסימפטומים "הנחשדים" על פניו כביולוגיים. אך כמובן שבכל מקרה בו מדובר על סימפטומים פיזיים, יש לעבור הערכה רפואית תחילה, כדי לשלול קיומה של בעיה אורגנית-פיזיולוגית אפשרית, לפני שמבססים את האבחנה הפסיכולוגית. במקביל, חשוב להכיר ביעילות של תרופות פסיכיאטריות, לבעיות נפשיות מסוימות, הניתנות על ידי רופא מיומן ומנוסה. יחד עם זאת, אין לשכוח, לדעתי ומניסיוני המקצועי רב השנים, את החשיבות ולעיתים קרובות אף את ההכרח בטיפול פסיכולוגי מתאים. אם כטיפול מרכזי ומוביל בפני עצמו ואם כהשלמה לטיפול התרופתי, כאשר ברוב המקרים טיפול פסיכולוגי מתאים עשוי לייתר את הצורך בטיפול תרופתי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה