מתח וחץ בקריאה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

01/05/2015 | 17:00 | מאת: משה

שלום , לפני התחלה של קריאה יש לי מתח לחץ וחנק בגרון עם כאבי ראש וגמגום תוך כדי קריאה .ההרגשה כאילו מישהו רודף אחרי ואין לי שליטה על קצב מהירות הקריאה .עוד לפני הקריאה יש לי את התחושות האלה .ממה אני סובל ? וכיצד ניתן לטפל בבעיה?

משה אני מניח שאתה מתכוון לקריאה בקול (דקלום), בפני אנשים אחרים (?!). כנראה שזו מעין "חרדת ביצוע" האופיינית להרבה אנשים בתחומים שונים בהם הם צריכים לבצע משהו וחוסר הביטחון ביכולת גורם להתרגשות החרדתית והמתח שאתה מתאר. ניתן לטפל בבעייה, בעיקר על ידי טיפול פסיכולוגי בגישה המוגדרת כ- CBT (קוגנטיבי-התנהגותי), עם או בלי שילוב, של הכלי הטיפולי היעיל של היפנוזה. טיפול ממוקד וקצר יחסית, עשוי לעזור לך משמעותי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה