בעיות שינה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/04/2015 | 17:45 | מאת: ירון

שלום רב רציתי את עצתך אני בן 43 בריא. בשנה האחרונה אני לא ישן הכי טוב יש ימים בהם אני נכנס למיטה ופשוט מתחיל לחשוב על עבודה דברים אישיים מטרידים וכו..במקום לישון זה חוזר כל כמה ימים שבועות ואז שוב שבוע עם מחשבות טורדניות וכמעט ולא מצליח להירדם. בחני שנה האחרונה אני מטופל אצל פסיכולוג לדבריו זו תופעה של מחשבות טורדניות וכו..היו מספר פעמיים שלקחתי חצי כדור נוקטורנו האם זה בסדר ? אני לא רוצה להתרגל לכדורים אני בכלל טיפוס חרד וחושש מתרופות. אבל לפעמים ממש לא היה לי ברירה לא הצלחתי להירדם מספר ימים. מה המצלתך והאם כדאי בתקופה זו להמשיך עם כדורי שינה ? או שזה כל כך גרוע שעדיף לותר ? כיצד אפשר להתגבר על כך אני נכנס בשעה 23 למיטה לא נרדם עד 2 בלילה ואז אולי נופל ל 3 שעות שינה ומתעורר ב 6 בבוקר מקסימום 7. לא מטופל בשום תרופה פסיכיאטרית כמובן. ניסיתי לקחת דהרים טבעיים תה חליטות וכו..לא עזר כל כך. אשמח לחוות דעתך ירון

ירון הח"מ והפורום עוסקים בייעוץ פסיכולוגי בלבד ולא תרופתי. כיון שאתה נמצא כבר בטיפול פסיכולוגי, עדיף בכל מקרה שתתייעץ עם הפסיכולוג המטפל בך. כללית, ראוי לבדוק מה המקור לבעיות השינה שלך ועל פי זה לגבש את התכנית הטיפולית. גם חשוב לברר למה מתכוון המטפל שלך בדברו על "מחשבות טורדניות" ? האם אילו מחשבות/דאגות יום-יומיות המטרידות אותך, או שמא ב"אובססיות", בעלות תוכן קבוע יחסית ? להערכתי, בכל מקרה, נראה לי שראוי לשלב בטיפול שלך גם טכניקות להרפיה או היפנוזה עצמית.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה