בעיות שינה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/03/2015 | 09:34 | מאת: מאיה

שלום, אני תלמידה בכיתה יא וסובלת כבר מספר שנים מבעיות שינה. אני הולכת לישון עייפה מאוד ונרדמת בקלות, אך הבעיה מתחילה כאשר אני מתעוררת באמצע הלילה בסביבות השעה 4. אני מתחילה לחשוב על כל דבר אפשרי- על דברים שקרו ביום שעבר ועל דברים שעשויים לקרות, על הדברים שאני צריכה לעשות כשאני קמה ועל זה שאני חייבת להירדם שוב- לחץ שמונע ממני להירדם. ברוב המקרים אינני מצליחה לחזור לישון עד הבוקר כשאני כבר צריכה לקום לבית ספר. ניסיתי כבר הרבה תרופות טבעיות להרגעה- רלקסין, רגיעון לילה, רסקיו לילה אך אף אחת מהן לא עזרה. ניסיתי גם להסיח את הדעת על ידי צפייה בטלויזיה, קריאת ספר, האזנה למוזיקה וגם פה שום דבר לא עזר. פעם הייתי יכולה להתמודד עם המצב על ידי שינה בצהריים אך היום אין הלוח זמנים שלי מאפשר זאת. לדעתי, אין זו בעיה ביולוגית רפואית, אלא פסיכולוגית בלבד וזאת משום שבחופשים אני ישנה טוב מאוד. אשמח לעזרה.

מאיה לאור דברייך, סביר שבעיית השינה שלך אכן נובעת או מושפעת ממתח נפשי גלוי או סמוי. כדאי לברר ולרכוש כלים להפחתתו על ידי ייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים. בינתיים ולשם הקלה שאולי אף תועיל באופן מלא יותר אני ממליץ שתלמדי ותתאמני בטכניקות של "הרפיה עצמית", אותן תוכלי למצוא באתר של ד"ר ברוך אליצור (חפשי ב-גוגל).

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה