שלום

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

07/10/2014 | 01:02 | מאת: היי

שלום רב אני בת 26 , בשנתיים האחרונות עברתי דברים קשים בחיי האישיים.. אני סובלת כבר תקופה מאוד ארוכה מבטן מתהפכת בטירוף לאחר בדיקות רבות אובחן פשוט כמעי רגיז. בזמן האחרון התחלתי להרגיש חולשה חזקה ברגליים ודופק מואץ ולחץ שמשתלט.. בנוסף אני עוברת דירה ושרויה בלחץ בגלל כל מיני בעיות בחיי. הלכתי לרופא והוא המליץ לי לקחת שבועיים קסנקס 0.5 אחד ביום על מנת להרגיע קצת את הגוף ששרוי בחרדה. לקחתי את הכדור והוא מאוד עזר לי ובנוסף מאוד עזר לבון המתהפכת ממש הרגיע אותה שזה בשבילי מרגש כי אין משהו שלא ניסיתי.. לאחר שבועיים שלקחתי את הכדורים בעקשתי עוד מרשם ונתנו לי לעוד 3 חודשים שאלתי כזאת; האם ניתן לפתח תלות בכדור והאם מומלץ לי לקחת אותו? כי הוא מאוד משפר לי את ההרגשה ואיכות החיים. האם ניתן לקחת כדור זה לטווח ארוך? ללא העלאת מינון.. תודה מראש

שלום ל"היי" איננו עוסקים בתרופות ועלייך להתייעץ עם רופאייך בעניין התרופה שאת נוטלת. כללית, לתרופות ההרגעה מהסוג שציינת יש פוטנציאל התמכרותי, אך זה תלוי כמובן, במשך נטית התרופה, הסוג שלה ורגישות שישית של המטופל. לכן וכאמור עלייך להתייעץ בעניין עם הרופא שרשם לך את התרופה. פרט לכך, כיון ש"תסמונת המעי הרגיז", נוטה להיות מושפעת ממצבי מתח, לחץ וכד', מומלץ שתיפני לייעוץ אצל פסיכולוג קליני מתאים שיוכל לעזור לך לשלוט במתחייך על ידי טכניקות הרפיה פסיכולוגיות. כך תגדילי ההסתברות לשלוט גם בסימפטומים שאת מתארת, אף ללא הזדקקות לטיפול תרופתי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה