התקפי חרדה קשים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

22/09/2014 | 14:15 | מאת: אורלי

בעלי לפני מס' שנים עבר תאונת דרכים קשה שבעקבותיה התחיל לסבול מהקפי חרדה שהתסמינים קושי בנשימה סחרחורות שגרם לו פחד לצאת מהבית ומנהיגה טופל בציפרלקס 20 מ"ג ע"י פסיכיאטר.לפני כשנתיים הפסיק על דעת עצמו להפסיק את הטיפול , והרגיש טוב. לפני כחצי שנה עבר תאונת דרכים והתקפי חרדה חזרו שוב בצורה קשה יותר , בהמלצת הפסיכיאטר התחלנו ב-10 מ"ג שלא עזר ועלינו ל-20 מ"ג. יש לציין שהקשיי הנשימה מלויים בלחות ושיעולים (עשינו ברור אצל רופא ראות וא.א.ג. שהכל תקין והלחות המתקפי חרדה שמופיעים בעיקר בבוקר ונרגעים רק לאחר קלונקס. הבעיה היא שבעלי לוקח כבר למעלה מחודש ציפרלקס 20 מ"ג ועדיין סובל בבקרים מהתקפי חרדה המלווים בליחה ורק לאחר לקיחת קלונקס 0.5 מ"ג ההתקפים נרגעים והוא יכול לצאת מהבית.בעבר הציפרלקס 20 מ"ג איזן אותו ולא היה לו התקפים בבקרים ולא היה צורך בלקיחת קלונקס. אודה לך אם תחווה את דעתך למקרה.

אורלי הח"מ והפורום פסיכולוגיים ועל כן איננו עוסקים בתרופות. קשה לי להאמין שלא המליצו לבעלך, את המתבקש כמעט מעצמו, שיקבלגם טיפול פסיכולוגי מתאים. אם הוא עדיין לא עושה זאת וגם אם היה בטיפולשלא הועיל, מומלץ ביותר שיפנה לקבלת טיפול אצל פסיכולוג קליני המתמחה בגישת ה- CBT ורצוי שאף בהיפנוזה. טיפול פסיכולוגי מתאים, עשוי לייתר את הצורך בתרופות.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה