תחושת מחנק לאורך כל היום

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

07/09/2014 | 19:28 | מאת: אלכס

שלום רב. אני בן 28, בריא בד"כ. בחודש האחרון, לאחר הופעתה של היפוכונדריה קלה, תופעה שהחלה לפני כשלושה חודשים ובינתיים חלפה לה, התחלתי לחוש מעין תחושת מחנק שמלווה אותי לאורך כל היום. מעין רצון תמידי לקחת נשימה עמוקה או לפהק (משימה שלעיתים עולה יפה ולעיתים לא).חשוב לי לציין, כי אני ישן טוב בלילה, אך מהשניה שאני מתעורר ועד הרגע שבו אני נרדם, תחושת החנק/מחנק מלווה אותי כמו ידיד נאמן לאורך כל היום. עוד חשוב לי לציין שאחת לשבוע, לפחות, אני רץ בין שניים לשלושה ק"מ. בסוף הריצה לעיתים אני מרגיש שקשה לי לנשום, אך עובדה היא שאני מצליח לסיים את הריצה. רופא המשפחה שלי בדק אותי, ומבלי להפנות אותי לבדיקות נוספות קבע שאין המדובר בבעיה פיזית. קביעתו זו של הרופא נראית מעט תמוהה בעיני, ולכן אני מבקש לשאול האם באמת ייתכן שהדבר נובע מחרדה?

אלכס בהעדר חשש או ממצא רפואי-ביולוגי הסותר זאת, הסימפטומים שאתה מתאר אכן יכולים להוות ביטוי לחרדה. אלא שקביעה מלאה של האבחנה מחייבת בדיקה רפואית מתאימה, על פי קביעת רופא המשפחה. בינתיים, תוכל להרגיע עצמך ולהקל כנראה על הסימפטומים על ידי תרגול טכניקות של הרפיה עצמית, כפי שניתן למצוא באתר של ד"ר ברוך אליצור.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה