הקאות מתוצאה מלחץ סטרס נפשי קשה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

19/03/2014 | 07:46 | מאת: שירה

לדר הנכבד בוקר טוב! שמי שירה ואני בת 23 כמו כן אני לוקה בתסמונת טוראט ובמחלת קרוהן(כרגע אין עדיין אבחנה סופית ויש קושי באבחון של המחלה לפי כל הבדיקות והבירור הנרחב שעברתי) כמו כן אני מטופלת תרופתית בתרופות לתסמונת טוראט שבא לידי ביטוי בהשמעת מילים גסות ללא שליטה וללא מודעות אני לא מודעת שזה נפלט לי וכמו כן אני מרגישה הקלה מאד משמעותית שאני מקללת ושאני פולטת את המילים הלא נעימות האלו. חשוב לי לציין שאני תחת טיפול ארוך טווח סטרואידים ואני נימצאת במעקב קבוע. מחלת קרוהן התחילה לי בשנת 2009 עם כאבי בטן נוראיים והקאות קרוב לשלוש שנים היתי במצב על הפנים דוקטור הגעתי למשקל 40 וגם התחילו הפרעות במלחים בדם וטיפלו בי עם אינפוזיות. מה שרציתי להיתייעץ איתך הוא בקשר לתופעת הקאות כתוצאה מלחץ אשפזו אתמול את סבתא שלי בבית חולים עקב תעוקת חזה וההקאות התחילו לי אתמול בדיוק האתמול הכל התחיל אחרי הרבה מאד זמן שלא הקאתי (כי אני מטופלת בתרופות) כמו כן גם אמי מתעלמת מימני ולא מתיחחסת אלי כלל אני לא מבינה מה עשיתי לה שהיא לא מדברת איתי אבל זו בחירה שלה אני יודעת דבר אחד שהיא אמרה לי חוצפנית ושאני אמרתי לה "היא" אז היא אמרה לי מה זה היא בשבילך חוצפנית אמרתי לחבר שלי יש לי חבר ואנחנו חודש ביחד והוא בדיוק היה אצלי שזה קרה. אני לא יודעת מה לעשות דוקטור אני מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית סיפרתי לה את כל הסיפור וכל מה שעובר עלי ואני כבר עובדת עצות האם הגוף נמצא בסטרס? האם תופעת ההקאות תמשך עד שישחררו את סבתא שלי מהבית החולים ואחרי שאמי תחזור לדבר איתי? האם לפי דעתך עלי להגיד לפסיכולוגית שלי שתיתערב? (שתיכנס לתמונה) והאם עלי לעדכן את הרופאת המשפחה שלי על זה שאני לא מפסיקה להקיא? ומה הטיפול של ההקאות האלו שהם כתוצאה מלחץ? אבקש תשובה בהקדם האפשרי זה דחוף לי תודה רבה שירה

שירה מצער לקרוא ולהבין על הקשיים איתם את מתמודדת. טוב את עושה שאת בטיפול פסיכולוגי ואני בהחלט חושב שעלייך לשתף אותה בכל מחשבותייך. אני מניח שאת משתפת את רופא המשפחה שלך בעניין ההקאות. אם עוד לא עשית זאת, חשוב מאד שתתייעצי איתו תחילה. לצערי, אין אפשרות לדעת בוודאות האם תופעת ההקאות תיפסק כשסבתך תשוחרר מביהח ואימך תדבר איתך, אך כיון שנראה ששני הדברים הללו מלחיצים אותך הרי שיש הסתברות טובה שעם הפסקת מצב הלחץ, הרי שתשובי להרגיש טוב יותר.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה